Полицаите, задържали Пламен Пенев в Стара Загора не са реагирали

...
Полицаите, задържали Пламен Пенев в Стара Загора не са реагирали
Коментари Харесай

ГД Национална полиция: Полицаите, задържали Пламен Пенев в Стара Загора, не са реагирали правилно

" Полицаите, задържали Пламен Пенев в Стара Загора не са реагирали вярно ", сподели пред NOVA шефът на Националната полиция Атанас Илков. Униформените са разпитали и модела Кристин Йорданова, която качи видео с висока скорост по автомагистралата. 

В Министерство на вътрешните работи стартират образования, след случая в Стара Загора. Полицаите ще упражняват по какъв начин да работят в сходни обстановки. След няколко месеца съвсем всички в системата ще имат лични камери, които ще записват всяко тяхно деяние. 

" Не мога да кажа че са реагирали вярно, тъй като всички видяхме, че има пропуски в тяхната реакция. До един миг те изпълняваха отговорностите си в вярната посока. Те не съумяха да овладеят страстта и адреналина ", счита гл. комисар Илков.

Все още е рано да се сложи оценка на работата на цялата дирекцията в Стара Загора, тъй като тече вътрешна инспекция. Ако следствието потвърди, че служителите на реда са работили погрешно, ще бъдат отстранени, съобщи още той.

След правенето на аутопсията към този момент е ясна и повода за гибелта на Пенев - задушаване в резултат на това, че 4 души са легнали върху него.

Директорът на полицията разкри и какво тъкмо са съобщили на телефон 112 мъжете, подали сигнала против 58-годишният мъж.

" Съобщено е за мъж, който е нападателен и най-вероятно взима нож. Такъв обаче не е открит. Той демонстративно показва непокорство и не извършва полицейските нареждания. Представете си вие да сте на тяхно място, по какъв начин ще реагирате? ", съобщи комисарят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР