Полицаите Любка Гечева и Георги Малински от столичното 6-о Районно

...
Полицаите Любка Гечева и Георги Малински от столичното 6-о Районно
Коментари Харесай

Обвиниха полицаите от ескорта на Любенов за зверската катаст...

Полицаите Любка Гечева и Георги Малински от столичното 6-о Районно ръководство, за които има данни, че са ескортирали Димитър Любенов преди злополуката на Околовръстното, при която почина французин, към този момент са обвинени. Това сподели градският прокурор на София Илиана Кирилова.

Двамата чиновници на реда са упрекнати за взет рушвет, за несъблюдение на служебни отговорности и за това, че не са оказали помощ при злополуката.

Срещу Георги Марински са повдигнати три обвинявания. Първото е за взимане на рушвет, с планувано от закона наказване от 3 до 15 години затвор и санкция до 20 000 лв., оповестява Българска национална телевизия. Той е упрекнат и за несъблюдение на служебните отговорности по надзор на МПС, за което е планувано наказване от 1 до 8 години.

Следващото обвиняване е за това, че не е оказал помощ на потърпевши при злополука, на която е станал очевидец, за което законът планува пробация до 6 месеца и санкция от 100лв. до 300лв.

Прокуратурата разгласи, че разполага с данни и очевидец, че служителят на реда е приел сумата от 200 лева от обвинения Любенов, с цел да не извърши надзор на лидера на МПС, откакто се е открило, че той е използвал алкохол.

Прокуратурата няма доказателства другият служител на реда от патрула - Любка Гечева, да е взела участие във взимането на подкупа, по тази причина към нея няма предявено такова обвиняване.

Тя ще дава отговор пред съда за длъжностно закононарушение - за несбъднат надзор по пътищата, с което не е осигурила сигурност на другите участници в придвижването и за това, че не е оказала помощ на място на четирите лица, потърпевши при злополуката.

Двамата служители на реда са отстранени от служба и към този момент им е наложена мярка " подписка ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР