Полицаите излизат на протест на професионалния си празник - 8

...
Полицаите излизат на протест на професионалния си празник - 8
Коментари Харесай

Полицаите излизат на национален протест на професионалния си празник |

Полицаите излизат на митинг на професионалния си празник - 8 ноември. Исканията са за 30-процентно нарастване на заплатите в системата на Министерство на вътрешните работи. През миналата седмица имаше договаряния сред другите синдикати в министерството и управлението на ведомството. След диалозите, в които се е присъединил и министър председателят Бойко Борисов стана ясно, че възнагражденията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи ще бъдат увеличени с 15% от следващата година. Въпреки това от Синдикалната федерация на чиновниците излизат на митинг, оповестява БНР.

Един от синдикатите провежда митинг в градинката до църквата „ Св. Седмочисленици “. След това се планува и шествие до постройките на Министерството на финансите и на Народното събрание.

Недоволството породи след разпореждане на Министерския съвет за 30-процентно нарастване на заплатите на работещите в 28 администрации в страната. Валентин Попов от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи разяснява:

„ Съгласете се, че на фона на тези до 30 %, за които става дума в постановлението, едни 10 % за нас звучат в действителност малко обидно “.

Последва и реакция вътрешния министър Христо Терзийски:

„ През последните няколко месеца има разнообразни претенции от тяхна страна. Водим добър разговор “.

Служителите на органите на реда бяха поздравени от премиера Бойко Борисов.

„ На професионалния празник на служителите на реда желая да им благодаря, че в тези тежки месеци дружно с лекарите са нашата най-силна опора. Преживяха и изтърпяха доста. Винаги бяха на първа линия против вируса, където рискът е максимален. Далеч от вкъщи и фамилията. Но даже и за момент не отстъпиха. Дори когато бяха атакувани от провокатори. Пожелавам им здраве и сили, с цел да продължим дружно да се борим против престъпността и контрабандата. Полицаите имат моето голямо почитание и ангажимент непрестанно да подобряваме изискванията им за работа “, написа той във Facebook.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР