Полицаи се събират на протест в градинката пред църквата Свети

...
Полицаи се събират на протест в градинката пред църквата Свети
Коментари Харесай

Полицаите в столицата на протест

Полицаи се събират на митинг в градинката пред църквата " Свети седмочисленици " в столицата. Към 18.30 часа едвам двадесетина души участваха в проявата. Храмът се намира на метри от постройката на вътрешното министерство.
 
Хиляди чиновници на Министерство на вътрешните работи се събраха на митинг пред Народното събрание (СНИМКИ)

Исканията на служителите на реда са непроменени от митинга при започване на юли - най-малко 15 на 100 нарастване на заплатите, незабавни промени в Закона за Министерство на вътрешните работи първоначално и напълно нов закон за Министерството на вътрешните работи следващата година.
 
ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА НА ПОЛИЦАИТЕ ПРЕД Народно събрание НА 5 ЮЛИ

Синдикатите в Министерство на вътрешните работи оповестиха протестна подготвеност малко след встъпването в служба на новото държавно управление. Последваха договаряния сред тях и управлението на ведомството, при които бяха обещани нови униформи, а също по този начин бе признато на служителите на реда, които не са получили униформи, да им бъдат изплатени парични обезщетения.
 
Заплатите в Министерство на вътрешните работи би трябвало да се усилят, само че опциите са от следващата година

По настояването за най-малко с 15 на 100 по-високи заплати по този начин и не бе реализиран консенсус. Според вътрешния министър Валентин Радев този ход не може да бъде подхванат в границите на бюджета за този година. Синдикатите обаче настояват, че за нарастването не е нужна актуализация на бюджета, а единствено разпореждане на Министерския съвет.
 
Относно Закона за Министерство на вътрешните работи синдикатите упорстват за анулацията на промяната, инициирана от предходния вътрешен министър Румяна Бъчварова.
 
Доверието в полицията пораства

Първият митинг бе преди две седмици точно на професионалния празник на служителите на реда - 5 юли. Тогава няколко хиляди чиновници на Министерство на вътрешните работи от цялата страна се събраха пред Народното събрание. От през днешния ден митингите са по райони, като идващите прояви на неодобрение ще са във Варна, Добрич и Гоце Делчев.     По тематиката Борисов подреди да се провиснал пари за гориво и униформи на служителите на реда Българска социалистическа партия изиска нов закон за МВР
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР