Полицаи работят по сигналите, получени от РЗИ и от граждани

...
Полицаи работят по сигналите, получени от РЗИ и от граждани
Коментари Харесай

След сигнал до Марица: Полиция проверява Дома за стари хор...

Полицаи работят по сигналите, получени от РЗИ и от жители против Дома за остарели хора на бул. " Дунав " в Пловдив. Това показаха от Районната прокуратура в отговор на питане на " Марица " до каква степен е стигнало следствието. Проверката, която правят униформени, е разпоредена точно от държавното обвиняване. Тя би трябвало да завърши до края на седмицата. След това, според от резултата, прокурорът, зает със случая, ще реши дали да се подхващат следващи дейности и какви да бъдат те.

Общественото внимание се насочи към старческия дом на бул. " Дунав " откакто в една от стаите на обществената институция породи пожар. За благополучие, случаят се размина без починали. Всички към 60 жители на дома бяха евакуирани. Малко по-късно стана ясно, че старческият дом е на варненска компания. На 11 юли пък пламна техен приют във Варна, при който съвсем всички възрастни бяха обгазени. Тогава пловдивчани разясниха, че това е необичайно съвпадане.

В началото на август от Регионалната здравна ревизия оповестиха за " Марица ", че приютът няма позволение за активност. Причината - неприятните условия, в които са принудени да живеят настанените в него. Въпреки неналичието на позволение обаче и заповедта за преустановяване на активност от здравната ревизия, Домът за остарели хора работи с цялостна пара.

Неподчинението и случаят бяха причина да бъде известена прокуратурата в Пловдив. Тогава започва и въпросната инспекция. През това време обществената институция продължи да работи с цялостна пара. В началото на септември пловдивчанка ни потърси, с цел да опише по какъв начин татко ѝ е умрял след престоя в старческия дом на бул. " Дунав ". Показа аутопсионен протокол, съгласно който са открити 3 типа бактерии, присъщи за вътреболнична зараза. Пловдивчанката също е подала сигнал до РЗИ.

Бъдещето на дома в остарелия хотел " Дунав " остава под въпрос. Вероятните сюжет са два - инспекцията да потвърди съществуването на нарушавания, което да докара до затварянето му. Или пък да не се установяват нередности и старческия дом да продължи да работи с цялостна пара. Вторият вид обаче няма да се понрави на пострадалите и те ще продължат да се борят.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР