Полицаи и горскиспасиха трима души, загубили се в планината, съобщиха

...
Полицаи и горскиспасиха трима души, загубили се в планината, съобщиха
Коментари Харесай

Полицаи и горски спасиха трима души, загубили се над Гоце Делчев

Полицаи и горски избавиха трима души, изгубили се в планината , оповестиха от Министерство на вътрешните работи. На 27 ноември вечерта е получен сигнал от трима души, пътували с автомобил.

Мъж и две дами сапредприели пътешестване от Велинград към Гоце Делчев, само че са се заблудили и са тръгнали по пътя за Сърница , а от там навигацията ги е отвела по най-прекия път до Гоце Делчев, който минава през землището на село Побит камък.

Този път, при зимни условия обаче е сложен за прекосяване даже с високопроходими коли . Тримата са стигнали до местността „ Ранджа “ и са закъсали. Докато са се опитвали да извадят автомобила от преспите, са спукали гума , а мястото е било без обсег на мобилните телефони, съобщи Дарик.

Тогава те са тръгнали пешком и са се качили на близкото било , откъдето са съумели да подадат сигнал за протичащото се на 112. Сформиран е екип от униформени от Сърница, известен е бил кметът на Общината и е открита връзка с шефа на Държавното горско стопанство „ Селище “.

За доста малко време са образувани няколко екипа за търсене, в които се присъединили дългогодишни и опитни лесничеи и полицейски чиновници, които познават чудесно региона.

Трябвало е да се работи бързо, тъй като е било мрачно, температурата бързо падала, единият от изгубилите се е бил със съществено заболяване, а неотдавна в региона на местността са били видяни мечки, вълци и чакали.

Скоро те са били локализирани и открити. Оказано им е подпомагане за настаняване в хотел , до момента в който завърши нощта.

От Министерство на вътрешните работи припомнят да не се подхващат рискови пътувания изключително през зимата в непознати планински местности, колите да са механически изправнии с задоволително гориво, а мобилните телефони - заредени

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР