Полицаи евакуираха снощи граждани и служители в района на автогара

...
Полицаи евакуираха снощи граждани и служители в района на автогара
Коментари Харесай

Полицията в Бургас с антитерористично учение, униформени евакуираха граждани

Полицаи изтеглиха нощес жители и чиновници в региона на автогара " Запад " в границите на огромно антитерористично обучение, заяви Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Занятието, прецизират от пресслужбата на ведомството, е било " изненадващо " за чиновниците на всички рейонни ръководства в района и четирите отдела на крайморската дирекция / “Охранителна полиция ”, “Криминална полиция ”, “Икономическа полиция ” и “Разследване ”/. Униформените са били вдигнати накрак след сигнал за " заложено взривно устройство " на територията на автогарата. Районът е бил отцепен.

" Антитерористични дейности се правят, съгласно проекта за сходна рискова обстановка.Целта на образованието -повишаване на готовността и времето за реакция на полицейските чиновници при сходни сигнали бе реализирана ” разяснява ръководителят на образователното занимание и шеф на ОДМВР -Бургас ст. комисар Емил Павлов, представен от пресцентъра на полицията. " Предстои разбор, който ще покаже възможната нужда от усъвършенстване на общата организация при реакция по сходни сигнали “, добавя той.

От февруари в градските зони в Бургас патрулират служители на реда, оборудвани сдългоцевно оръжие и екипи със служебни кучета.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР