Политолози направиха интересен анализ за бъдещето на сглобката и прогнозира

...
Политолози направиха интересен анализ за бъдещето на сглобката и прогнозира
Коментари Харесай

Политолози: Сглобката е в хватката на посолство и зависи от изборите в САЩ и Русия

Политолози направиха забавен разбор за бъдещето на сглобката и предвижда по какъв начин може да бъде разтърсена или да оцелее.

(Не)коалицията е доста крепко съединена във връзка проблемите, които имат водачите в сглобката. Те имат персонални проблеми, хванати са в сглобката от посолството заради персоналните си проблеми. Очакват развитите в Украйна на военните дейности, след Нова година ще се види очевидно посоката на договарянията и посолството ще отхлаби хватката на сглобката. Това разяснява политологът проф. Антоанета Христова в студиото на  " Денят ON AIR ".

Като основни за политическата посока у нас тя дефинира идните евроизбори, изборите в Русия, в подтекста на войната, както и изборите за нов президент на Съединени американски щати.

" Това са едни макросъбития, които ще предположат динамичност в политиката у нас. В сглобката въпросът е " кой кого ", тя е като в битката - като паднат борците и не се пускат. Те вътрешно се опълчват един различен, нещата са ясни за публиката ", добави проф. Христова.

Според нея по-големият губещ след изборите е ГЕРБ, защото партията е отстъпила на локалните избори основни градове като София и Варна. 

" Въпреки всичко и двете партии страдат, не се усещат удобно, изключително ПП-ДБ, защото желае да се наложи. Всичко се случва както беше казано в записа, нищо не пречи в реализирането на програмата, която беше заложена ", уверена е политологът.

Според сътрудника ѝ Теодор Славев по-голям капацитет да разклати държавното управление има ротацията, в сравнение с локалните избори. 

" Минимизират вредите от изборите. Въпросът с ротацията е забавен. ГЕРБ имат повече министри, в сравнение с фиктивен е единствено вицепремиерът. Не имам предвид единствено Калин Стоянов. Той беше защитаван от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Възможно е ротацията да сътвори огромно напрежение и да имаме избори 2 в 1 - за членове на Екологичен потенциал и предварителни парламентарни ", предвижда политологът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той беше безапелационен, че страната ни стартира да изостава на фона на други страни на Балканите. А политическият яд, който гласоподавателите натрупат, дефинира като съвършеното поле за напредък на нови планове.

" Това чакат българите - новия воин, 4 години. На база на опита Румен Радев е недобър кадровик - Стефан Янев, " Продължаваме промяната " са въодушевени от президента в конфликтна обстановка, той им даде път. Дано не залитат в крайности, нямаме потребност от това като общество - всевъзможни бъдещи искащи да се явят на политическото поле, имаме потребност от методичност в политиката, политическата система е разтърсена ", добави Теодор Славев. 

Проф. Антоанета Христова съобщи, че готвената конституционна промяна ще бъде с дребна легитимност и се творят закони, които ще бъдат дадени на Конституционния съд. 

" Това, което се случва, е безспорна мъгла на операцията. Но не могат да се ориентират тъкмо какво се случва. Това няма да се промени, по тази причина са се хванали и няма да има скоро мятане на оставка, това е шансът на тази коалиция, те се пазят в мъглата ", разяснява проф. Христова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР