Политологът предвижда избори или съставяне на правителство до септември догодина"Правителството

...
Политологът предвижда избори или съставяне на правителство до септември догодина"Правителството
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Кабинетът няма да оцелее, но възможността не е само избори

Политологът планува избори или сформиране на държавно управление до септември следващата година

"Правителството ще заплати цена. Петков и Василев съумяха да договорят доста тънка ляво-дясна формула и в този момент я зачертаха. Нинова няма да остане в държавното управление. Скараха се с нея, скараха се с Трифонов и по македонския въпрос, за което няма да има амнистия. В неприятни връзки са с ГЕРБ, изключително след символичния арест. Губят се съдружници, скарването с Радев е цялостно. Христо Иванов единствено чака да се разпаднат, с цел да им вземе гласовете. Това е съдбовно. Вероятността да оцелеят след септември е близка до нула, а да стигнат до септември е 50% ", това сподели в „ Твоят ден “ по NOVA NEWS политологът Андрей Райчев.

Според него това държавно управление е направило прекомерно доста неточности.

"Кабинетът няма да оцелее, само че опцията не е единствено избори, а да се направи държавно управление до септември следващата година. Това значително ще зависи от позицията на Радев и на Борисов и от гъвкавостта на дребните сътрудници ", сподели още Райчев.

За него да се влезе в избори ще е рисково, заради което може да има сделка

"Борисов не се завръща на първа позиция, те го оставят, а те падат ", счита политологът.

"Той си дочака времето, няма диалог за бъдещето без ГЕРБ и Движение за права и свободи, позицията "всички против Борисов " е доста по-малък въпрос от войната ", акцентира Райчев.

"Единствената значима за мен политика е политиката на единение. Недоимък ще има поради пандемия, война и апетит. Шансът е да се обединим, вместо това ни се предлага разделяне ", означи той.

За отхвърли на България да заплаща в рубли Райчев счита, че е осъществено алегорично деяние и наказваме Русия, само че в това няма икономическа логичност.

"Европа се дели по въпроса, а ние се натягаме ", сподели той.

За него по-лошото е, че това разцепва българския народ, който е бил фундаментално раздвоен през 90-те години и в този момент още веднъж се върви натам.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР