Политологът Милен Желев е учуден от това, че точно днес

...
Политологът Милен Желев е учуден от това, че точно днес
Коментари Харесай

Милен Желев: Корупцията ще е централна тема на изборите, а след това внезапно ще я забравят

Политологът Милен Желев е изумен от това, че тъкмо през днешния ден се е състояла акцията в организация " Митници ".

" Таймингът на тази акция е доста забавен. Защото ние сме в този момент в едно политическо безвремие - когато страната е на път да образува длъжностен кабинет. Няма постоянно държавно управление, в същото време сме в един избирателен климат, който бушува изключително в пограничните места. Петя Банкова е назначена от Асен Василев, само че той през днешния ден се оказа, че няма никаква визия от тази акция. Вероятно е схванал от новините ", сподели той в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Смятам, че този проблем с връзката сред вътрешния министър и държавното управление е легендарен. Но в тази ситуация става дума за прословутите погранични ползи на България. Когато приказваме за Шенген, би трябвало да знаем, че българският проблем с Шенген е не просто безконтролния поток на мигранти, който от време на време е спрян, от време на време е пуснат, само че въпреки всичко там става дума за контрабанда на всичко, което можем да се сетим. И в случай че се чудим за какво не ни пускат в Шенген, ето поради такива случаи като през днешния ден. Това е повода ", добави политологът.

" Истината е, че корупцията ще бъде централна тематика по време на изборите, а след изборите ненадейно всички ще не помнят за нея. Тогава ще би трябвало да се основат нови контрабандни канали, да се разработят старите. Българската граница продължава да бъде в едно безпомощно положение толкоз доста години и по тази причина в Европа ни нямат доверие ", приключи още Желев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР