Политиците все още не успяват да припознаят хората с увреждания

...
Политиците все още не успяват да припознаят хората с увреждания
Коментари Харесай

Какво казват хората с увреждания - какво чуват кандидат-депутатите

Политиците към момента не съумяват да припознаят хората с увреждания като електорална мощ. В това са уверени от Център Независими живот след проведената от тях полемика с претендент депутати.

Целта им е да се ориентират в това - какви са желанията им за промени в обществения бранш, с цел да може да гласоподават за политики, а не за политически партии.

Хората с увреждания в никакъв случай не са били изключително дейни по време на избори. И освен тъй като стълбите пред учебните заведения и пътя до там мъчно се преодоляват. А и евентуално тъй като не виждат мотив да поддържат политики, а не политици. Затова от Център самостоятелен живот решили да са дейната страна и поканили политици на полемика. Кръсти ли я " Надпревара за доверие "

" Целта е да разберем първо какъв брой знаят за политиките за увреждания и какви са им желанията. Имат ли планове да създадат нещо друго или ще ни почерпят с повече от същото. И май се оказа, че ще ни почерпят повече от същото ", споделя Капка Панайотова от център " Независим живот ".

" Според мен казусът е в политиците, че не привиждат в хората с увреждания като електорат. И това се удостовери от това, което организирахме, тъй като от 7 партии, които поканихме, 4 се явиха, другите да не кажа че ни отсвириха ", сподели Митко Димитров от Център " Независим живот ".

Малкото отзовали се и споделили своите планове за обществени политики, не съумели до дъно да убедят хората с увреждания, че са наясно със наличието на другояче добре завършените си платформи. Като да вземем за пример какво е " самостоятелен живот " за хората с увреждания и за какво актуалните стратегии не могат да го реализиран.

" Искаше ни се да чуем по-съвременно мислене уврежданията от това от 20-ти век, тъй като сме 21-в век. За страдание не успяхме ", споделя Капка Панайотова.

Затова минали към проект Б. Ще изпратят на претендент депутатите своите визии и претенции, с цел да ги ориентират във правилните политики, които да следват в новия парламент.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР