Политиците в Хаити започнаха да търсят нови съюзи, за да

...
Политиците в Хаити започнаха да търсят нови съюзи, за да
Коментари Харесай

Политиците в Хаити се обединяват в опит да се справят с уличните банди, превзели страната

Политиците в Хаити започнаха да търсят нови съюзи, с цел да основат коалиция, която да изведе страната от вълната от принуждение. Заради безредиците беше затворено основното летище, което попречи на президента Ариел Анри да се завърне вкъщи. Хаити остава значително парализирана, като учебните заведения и предприятията към момента са затворени. Според локалните, бандите управляват към 80% от столицата Порт-о-Пренс. Анри е изправен пред възходящ напън да подаде оставка, което евентуално ще провокира подкрепян от Вашингтон преход към ново държавно управление.
Вече съвсем няколко седмици страната не се ръководи. Начело на страната няма власт. Можем да забележим това в другите региони на столицата. Виждаме полицейски сектори, които горят. Извършват се бягства от пандизите. Няма даже държавен чиновник, който да се обърне към бандитските групи или да успокои хората. Мисля, че обстановката е безредна.
Пиер Телемак, гражданин

По-рано висшият комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк прикани интернационалната общественост да работи бързо, с цел да не се допусне изпадането на карибската страна в безпорядък.
Призовавам интернационалната общественост да работи бързо и уверено, с цел да предотврати по-нататъшното изпадане на Хаити в безпорядък. Масовото бягство от пандиза през миналия уикенд беше несъмнено от управляващите като смъртоносна опасност за националната сигурност.
Фолкер Тюрк, висш комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида

Анри не е правил обществени изказвания от началото на безредиците. В момента той се намира в Пуерто Рико, където беше заставен да кацне откакто Доминикана отхвърли да разреши на самолета му да се приземи в страната.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР