Политиците не знаят, какви ще бъдат последиците от импийчмънт на

...
Политиците не знаят, какви ще бъдат последиците от импийчмънт на
Коментари Харесай

Доц.Антоний Гълъбов: Политиците не знаят до какво ще доведе импийчмънт на Радев

Политиците не знаят, какви ще бъдат последствията от импийчмънт на президента. Това сподели за предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ политологът доцент Антоний Гълъбов, във връзка откритите от прокуратурата доказателства за съпричастност към незаконна активност на президента. Той изясни, че с цел да се започва процедурата е належащо съществено болшинство в Народното събрание от народни представители, които да са уверени в предоставените доказателства. Гълъбов добави, че неналичието на тълкувателно решение на Конституционния съд по отношение на образуването на досъдебно произвеждане против президента и дефинирането на „ държавна измяна “ са спирали дейностите против президенти.

“Ние сме имали и предходни случаи, в които е имало съществени подозрения или за нерегламентирани дейности, или за неща, които биха могли да бъдат окачествени като нарушаване на Конституцията. Но неналичието на ясна формулировка за това най-вероятно е препятствала желанието да бъдат продължени сходни стъпки. Спомням си вторият мандат на президента Първанов, да вземем за пример, когато имаше напълно ясно изразена политическа воля от партия ГЕРБ да тръгне към процедура на прибързано премахване на президента. Аз считам, че в случай че Конституционния съд даде ясни отговори на поставените въпроси от основния прокурор, това ще структурира по някакъв метод диалога “ добави политологът.

Антоний Гълъбов сподели още, че процесът по импийчмънт не минава през прокуратурата, а през Народното събрание. Той посочи, че решението за премахване от служба на президента се взима единствено от Конституционния съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР