Политико представя четири сценария какъв може да е резултатът от

...
Политико представя четири сценария какъв може да е резултатът от
Коментари Харесай

Четири сценария за бъдещето управление на Великобритания

" Политико " показва четири сюжета какъв може да е резултатът от провеждащите се през днешния ден предварителни парламентарни избори във Англия, които ще дефинират бъдещето на страната през идващите десетилетия поради Брекзит.
 Изборите във Англия в цифри
Изборите във Англия в цифри

Британците започнаха да гласоподават в 07,00 часа локално време

Страхотна нощ за премиера Борис Джонсън

Консервативната партия получава болшинство от 50 или повече гласа, което би означавало, че хазартният ход на министър-председателя се изплаща обилно. Мнозинство в Камарата на общините ще му разреши да извади страната от Европейски Съюз до 31 януари, а също по този начин държавното управление ще стартира договаряния с Европейски Съюз за съглашение за свободна търговия. През предишния месец YouGov разгласява модела си MRP , който през 2017 година предвижда цветен парламент. Той демонстрира, че консерваторите ще получат болшинство с 68 места. Но ново изследване от през вчерашния ден дава на торите болшинство от 28 места.

Победа, само че уязвимо ръководство

Мнозинство от 15 депутати и по-малко ще даде опция на Джонсън да прокара проектите си, само че Консервативната партия е уязвима при протест измежду депутатите. Торите поддържаха подписаната сред Джонсън и Европейски Съюз договорка за Брекзит през октомври, само че координирани дейности на поддръжниците на Брекзит от Консервативната партия могат да принудят премиера да заеме по-твърда позиция по време на идната фаза от договарянията. Бившият министър председател Тереза Мей свика предварителни избори през 2017 година, тъй като смяташе, че болшинство от 12 гласа, извоювано от Дейвид Камерън през 2015 година, е прекомерно малко за пробутване на договорка за Брекзит.
 Британците вземат решение бъдещето си на предварителни избори
Британците вземат решение бъдещето си на предварителни избори

46 милиона с право на глас...

Висящ парламент

Подобна настройка на местата след вота ще съставлява оскърбление за Джонсън, откакто в продължение на седмици Консервативната партия имаше безапелационна преднина на социологическите изследвания. Ако консерваторите завоюват най-вече места, те първи ще се опитат да сформират държавно управление, само че това може да се окаже сложна задача, защото Демократичната юнионистка партия отхвърля да поддържа съществуващата договорка за Брекзит. Либералните демократи, лейбъристите и Шотландската национална партия пък упорстват да се прокара законодателство за втори референдум за Брекзит.

Мнозинство на Лейбъристката партия

Според социолози възможностите на лейбъристите за болшинство са покрай нула, което отчасти се дължи на това, че е доста дребна вероятността да си върнат 59-те шотландски изборни региона , които държаха преди 2015 година Но в случай че стане някакво знамение и лейбъристите завоюват болшинство, партията ще бъде в мощна позиция да прокара политиката си за осъществяване на договаряния с Европейски Съюз за ново съглашение за Брекзит, което след това да бъде подложено на референдум в границите на шест месеца. Освен това лейбъристите ще одобряват радикалната си икономическа стратегия. При подобен сюжет Джонсън ще бъде заставен да подаде оставка като водач на торите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР