Политиките на общините се реализират чрез един единствен начин –

...
Политиките на общините се реализират чрез един единствен начин –
Коментари Харесай

Карлос Контрера, ВМРО: Бюджетът на София заслужава сериозна дискусия, а не предизборни лакърдии

Политиките на общините се осъществят посредством един единствен метод – бюджета. Убеден съм, че би трябвало да има необятна полемика сред политическите групи, разговор с администрацията и опит да се реализира някакъв консенсус, съобщи общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера. От партията показаха своето виждане за оферти от ръководещите бюджет на София.

От групата на „ Патриоти за София “ показаха, че немалка част от финансовата стратегия де факто е действане на обекти, почнали в предишни години, за част от тях по този начин или другояче има нарочни решения на СОС, които би трябвало да се изпълнят и те се изпълняваха и извършват даже в хипотезата на предел за разноските от 1/12 месечно без признат бюджет. Тъй като се намираме в изключителна обстановка по приемане на общински бюджет, в изискванията на изтекло шестмесечие, както и 9 месеца от началото на стопанската година, неналичието на доклад какво е събрано като доходи и какво е разплатено (текущи и финансови разходи) буди подозрения и съмнения. Практически общинският съвет не знае към датата на внасяне на плана за бюджет и към разглеждането му по какъв начин върви осъществяването на приходите (данъчни и неданъчни), както и какви разноски са били разплатени и в какви размери. Остава усещането, че с импортираният план в действителност СОС ще верифицира, утвърди разноски, част от които са направени без глоба на общинския съвет.

Прави усещане и съществуването на забележителен временен излишък и то в изискванията на решения на СОС, които към момента не са изпълнени. В никой случай не считаме, че планът е неприятен или небалансиран, само че предлагаме редица промени за да се подобрят избрани действия и функционалности, акцентират от „ Патриоти за София “.

Карлос Контрера предизвести още, че в случай че бюджетът не бъде признат, съществува догадка нарастването на заплатите на учителите да не бъде изплатено съгласно тълкувания на Министерство на финансите.

От Вътрешна македонска революционна организация обявиха подготвеност през идващите дни да показват своите съответни оферти. Едно от най-важните е Столична община да закупи нови рейсове, които да обслужват крайните квартали и туристическите направления на Витоша. За задачата би трябвало в новия бюджет на общината да бъдат заложени 6 000 000 лв..


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР