Политиките на ГЕРБ за перманентно подобряване на материалната база и

...
Политиките на ГЕРБ за перманентно подобряване на материалната база и
Коментари Харесай

Лекари от листата на ГЕРБ-СДС в Търново: Модернидацията на болниците ще задържи младите специалисти |

Политиките на ГЕРБ за непрестанно възстановяване на материалната база и съответно възнаграждение в бранша на опазването на здравето ще обезпечат нужните експерти и личен състав, което е и гаранция за по-добри здравни грижи за пациентите. 

Това увериха в поредност от срещи с хората от Велико Търново и общината уважаваните лекари доктор Николен Стойнов и доктор Валентин Точков. Медиците са претенденти за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС за 4-и Многомандатен изборен регион. 

Само за година страната влага над 2 млн. лева МБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ във Велико Търново за възстановяване на материалната база. В началото на април следва да проработи главно ремонтираното Първо хирургично поделение, а с 1,5 млн. ще бъде построен нов хибриден хирургичен блок, изяснява доктор Николен Стойнов. Хирургът е уверен е, че навременните и верни решения и увеличение на държавната дотация, ориентирана към финансирането на лечебни заведения по линия на Наредба 3 ще основат условия за налично, дейно и съвременно опазване на здравето, което е и главен приоритет на ГЕРБ. 

С насочването на средства по райони, с вложения в модерно съоръжение и високи технологии експертите могат да се развиват като консултанти и ментори. Така младите сътрудници няма да се тормозят за своето професионално развиване. Това ще ги стимулира, откакто завършат своето здравно обучение, да имат интерес да останат в извънстоличните лечебни заведения, в това число и във Велико Търново и да се осъществят там, споделя доктор Валентин Точков. Той дава образец с обновеното детско поделение в търновската болница, което е на високо ниво като съоръжение и условия. „ Само за тази година имаме петима специализанти, които ще завършат висшето си здравно образоване и желаят да останат да работят във Великотърновската болница “, изяснява педиатърът. Оценява като доста добра направената от министрите на опазването на здравето и образованието разпоредба, съгласно която за студентите, които имат подписани контракти за работа с съответни лечебни заведения, образованието ще бъде гратис. Така страната ще влага в фрагменти, които по-късно ще се върнат в системата на опазването на здравето и ще вложат своите знания и умения по места. 

Д-р Стойнов и доктор Точков са уверени, че проф. доктор Костадин Ангелов като министър е съумял да вникне надълбоко в проблемите на опазването на здравето. Добрата материална база, актуалната инсталация и квалифицираните експерти са методът някогашните окръжни лечебни заведения да станат високотехнологични. Сред най-важните цели на ГЕРБ е и довеждане докрай на промените и модернизиране на незабавната помощ и ускорение на дигитализацията на опазването на здравето, което е постижимо в идващия мандат, безапелационни са двамата лекари и претенденти за народни представители. 

---------------------------------

Парламентарни избори 2021
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР