Политиката за подкрепа на духовността и вярата е изключително важна.

...
Политиката за подкрепа на духовността и вярата е изключително важна.
Коментари Харесай

Фандъкова провери изграждането на Арменската апостолическа православна църква

Политиката за поддръжка на духовността и вярата е извънредно значима. Всяка година с мой отчет отпускаме средства за строителство и ремонт на храмове в София, която е знак на религиозна приемливост. Подписах отчета за тази година за строителството и реорганизация на пет църкви и храмове, един от тях е първата Арменска апостолическа православна черква.

Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на построяването на Арменската апостолическа православна черква, която се построява и ще бъде първата в София, оповестиха от пресцентъра на Столична община. За арменската апостолическа православна черква „ Света Богородица “ от 2011г. до момента са отпуснати общо 310 хиляди лева и тази година ще бъдат отпуснати 40 хил.лева. Сградата се строи по план на проектант Агоп Каракашян. Градежът е във фаза на довършителни работи.

Тази година ще се финансират също и храм „ Св. оракул Илия” в «Княжево», храм „ Св. Архангел Михаил” в гробищен парк „ Бакърена фабрика “ с 50 хил.лв за дотъкмяване на постройката. За централна софийска Синагога се плануват 50 000 лева за изродяване на отоплителна система, а за Кремиковския манастир "Св. Вмчк Георги Победоносец " се плануват 50 хиляди лева за общежитие към манастира, в което се организират образования за деца.

През последните години са издигнати пет нови църкви с поддръжката на Столична община Те са църквата в Младост „ Рождество Христово “, в с.Владая – „ Успение на Пресвета Богородица “, в Долни Богров – храма „ Св.св.Петър и Павел “, в регион „ Лозенец “ и параклис в с.Желява – „ Св.св.Петър и Павел “.

Отпуснати са средства за ремонт и възобновяване на църквите „ Св.Николай Мирликийски Чудотворец “, „ Св.Мина “, за ротондата „ Свети Георги “, за създаване на църквите в гробищен парк „ Бакърена фабрика “ и в Малашевски гробища, храм „ Св.Троица в кв.Драгалевци, храм „ Св.Параскева “ и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР