Политиката на Министерството на икономиката в процеса на въвеждане на

...
Политиката на Министерството на икономиката в процеса на въвеждане на
Коментари Харесай

Над 1 600 ученици от 32 гимназии се обучаваха чрез работа

Политиката на Министерството на стопанската система в процеса на въвеждане на дуалното образование в България е ориентирана към превъзмогване на дефицита на квалифицирани фрагменти за предприятията в България и понижаване на младежката безработица. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на кръгла маса за дуалното и професионалното обучение " Знам, мога, богат съм и благополучен ".

Министърът разяснява плана " Домино " , който завърши през предходната 2018 година, като образец за въвеждането на практики, стимулиращи диалното образование у нас. По думите на Караниколов планът е дал доста обнадеждаващи резултати.
 Двойно повече възпитаници на дуално образование през 2020 година чака Вълчев
Двойно повече възпитаници на дуално образование през 2020 година чака Вълчев

То е потребно и за учащите, и за бизнеса, уверен е министърът

" Включването на над 1600 възпитаници в образование посредством работа, 32 професионални гимназии и 170 предприятия в плана са доказателство за сполучливото осъществяване на плана . Благодарение на приложението на дуалното образование, младежите стартират да работят в предпочитани браншове на стопанската система и в такива, в които бизнеса изпитва компликации с намирането на фрагменти ", съобщи Караниколов.

Секторите - машиностроене, електротехника, хранително-вкусова индустрия, газова техника, туризъм, автомобилна и промишлена мехатроника и мебелно произвеждане.

Проектът " Домино " е подсилен от Швейцария за въвеждането на на правилата на дуалното образование в българската просветителна система. В него вземат участие взаимно Министерството на стопанската система, Министерството на образованието и науката и Министерството на труда и обществената политика.
 АИКБ бори дефицита на фрагменти с дуално образование и стипендии
АИКБ бори дефицита на фрагменти с дуално образование и стипендии

Предлага и облекчение на трудовата имиграция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР