Политиката на г-жа Меркел и на няколко други държави в

...
Политиката на г-жа Меркел и на няколко други държави в
Коментари Харесай

Каракачанов пак с тирада против мигрантите, иска още пари от ЕС, без да отчита вече дадените

Политиката на госпожа Меркел и на няколко други страни в Европа, които безконтролно канят незаконни мигранти, ще докара до проблем. Това нещо го повтаряме от 5 години насам, с искане да преработим Дъблинското съглашение – те пристигнаха в Европа по покана на госпожа Меркел, България беше директен кулоар – откъде-накъде ще би трябвало да връщаме 45 000 незаконни мигранти, съобщи военният министър Красимир Каракачанов.
Няма да ви споделям какъв брой коства наличието на армията на границата , посочи министърът пред Нова телевизия, без да влиза в детайлности какъв брой пари отпусна Европа поради миграцията и защитата на границата ни – 160 млн. евро. Той обаче не пропусна да каже, че трябвало повече средства за непосредствената защита на границата с Турция, където трябвало още техника, да вземем за пример камери. За камери през предходната година стана ясно, че от Европейски Съюз сме получили 1,2 млн. евро.
Чухме, че Германия е сключила 14 двустранни съглашения (бел. ред. - тази седмица в Инсбрук ще има срещи на външните министри на Германия, Австрия, Италия и Гърция), само че страни като Австрия към този момент не са доста съгласни, а Гърция е подготвена, само че има големи отговорности и каква политика ще организира по-късно, попита Каракачанов. Той е уверен, че връщането на такива мигранти ще докара до нова вълна, която ще желае да се върне в Германия.
Според Каракачанов постоянно сме били доста послушни, само че трябвало да помислим какъв е българският интерес – той бил да не се връщат в България в началото регистрирани тук мигранти. Трябва да си пазим интереса, настоя министърът на защитата, съгласно който поради " Обединени патриоти " в този момент кабинетът заел вярната позиция.
Същевременно военният министър изясни, че нямало по какъв начин да има нов боен съюз в границите на Европейски Съюз и изключително в границите на НАТО. Разумното и естественото било всичко като защита в Европа да влиза в рамката на НАТО.
От Русия и Китай не съм чул да финансират ислямски фундаментализъм, не съм чул да идват незаконни мигранти, направи идващото включване Каракачанов във връзка с световната политика и конфликта на полето на стопанската система. Той видя почва за развиване на връзки с други страни, на Изток – въз основата на взаимно почитание и равнопоставеност. Няма безконечни врагове, има безконечни ползи, акцентира Каракачанов.
Относно ръководещата коалиция , Каракачанов разгласи, че било неприятно, че не си говорели доста с Валери Симеонов. Военният министър сподели и, че било истина, че през така наречен дребни бензиностанции минавала немалка част от контрабандата, въпросът бил дали предлаганите ограничения са точните (бел. ред. – в Законопроекта за административното контролиране на стопански действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис, като той мина на равнище комисия). Каракачанов се възмути и от Менда Стоянова, която пристигнала " с два листа половин час преди да си тръгнат депутатите " и поискала съдружните сътрудници да подпишат. Не може по този начин, би трябвало да има разискване, посочи военният министър и се разгласи " за " всяка ползотворна мярка за попълване на бюджета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР