Политическото израждане у нас е очевидно, политическата система не работи

...
Политическото израждане у нас е очевидно, политическата система не работи
Коментари Харесай

Обществото ни умира от неолиберален СПИН

Политическото изродяване у нас е явно, политическата система не работи потребно

Свободата като осъзната нужда рисково се трансформира в просто независимост, написа „ “.

Младежи от марокански генезис излязоха по улиците на Брюксел след мача Белгия - Мароко, който Белгия загуби. Радостта им прерасна във вандалски актове, пострадаха и публицисти, оповестяват западни медии. Те по този начин си се радват благите, изключително в столицата на Европейски Съюз. Във Франция други мароканци се екзалтирали против полицията, те пък се разочаровали от загуба на мач.

Гранични служители на реда в региона на Драгоман избавиха двама премръзнали мигранти. Момче на 9 години с татко си е открито босо в безпомощно положение, по-възрастният - с пликове на необут крайник. Други нашественици неотдавна убиха български служители на реда, попречили им да се усещат свободни в Европа.

През ноември проучване на социолози от Българска академия на науките сподели, че едвам 20% от младите българи са срещу да се забогатява с шикалкавене...

Началният принцип на неолиберализма е, че свободата на индивида не би трябвало да се лимитира от морални правила, а единствено от закони. Така свободата като осъзната нужда рисково става просто независимост.

Ами пречат нормите, препятстват скъпата независимост, сковават „ правата на индивида “! Тогава се „ доразвива “ правилото на хуманизма „ личността е висша полезност “ до „ висша полезност са желанията на личността “. Така стартира упадъкът и се трансформира в геноцид.

Защото се унищожава имунната, защитната система на организма-общност, каквото е и неолибералният СПИН. Той ни мори от 33 години.

Тръгват борби за промени в законите към унищожаване на рестриктивните мерки за „ леките “ опиати, за разрушение на основите на обществото. Прокарват се правила на живот и другарство, присъщи на престъпните среди. Същевременно настойчиво се компрометират органите на правораздаването и защитата на публичния ред.

Като норма се постанова „ несъпротивата на злото с принуждение “. Включително и законовото, значи би трябвало да се разрушават Министерство на вътрешните работи и да се бие безспирно по прокуратурата. Всичко това ставаше и продължава да става пред очите ни! Възприеманото преди като изцяло недопустимо се показва за търпимо, знаците плюс и минус се разменят.

Доброто - родолюбие, почитание към своето минало, отбрана на стопанската система и културата - става незадължително и даже срамно. Трошат се ценностните ориентации на нациите и страната. Темелите на общността се разклащат, тя стартира да губи своята мощ, запада енергийно. Общността се атомизира, публичните процеси се объркват, хората са в брауново придвижване.

Прогнозира го през 1895 година в „ Машина на времето “ Хърбърт Уелс, един от бащите на научната фантастика.

През 802 701 година, когато човечеството, след дълги битки с Природата, е навлязло в жадуваната ера на покой и безучастие. В комуна живеят Елоите - ангелоподобни същества от еволюирала човешка раса, полово мъчно различими, детски, с цветни туники. Еднакви, бавни, ядат единствено плодове и зеленчуци. Изнежени потребители, отхвърлят насилието, ужасяват се от нощите.

Същи толерантници, гейпарадисти, джендъри, вегани с дефинитивно промити мозъци!

Морлоките са деградиралата човешка раса, звероподобни човекоядци, живеещи подземен черноработници, приспособени към мрака, със святкащи очи, избягващи огъня и светлината. Излизат от кладенци единствено нощем, с цел да ядат безволеви, несъпротивляващи се елои. И такива през днешния ден се обрисува да се множат и тормозят безволевите европейци. В Съединени американски щати го вършат от години.

България влиза в шенгенското пространство през 2023 година, заяви президентът Румен Радев от Брюксел. Какво прелестно ни носи тази вероятност, даже и да се сбъдне, щом е явен всестранният крах на Евросъюза - стопански, политически, обществен, етнически и даже биологически! Щом повлече и България в същата посока - към публичен и държавен маразъм!

От три години го виждат в Народното събрание, в изпълнителната власт и президентската институция огромно болшинство българи. Тези дни отново им го сервираха следизборно депутатите от седем партии. Политическото изродяване е явно, политическата система не работи потребно.

Не работи неолибералната така наречен народна власт. Либерализмът е правозащитна идеология. Ползите от нея свършват с прекосяването u в прекаленост, където се демонстрира с негативните си черти. Поради настойчивото унищожаване на всевъзможни граници при даването на права и свободи, небалансирани със отговорности. Поради налагането на свободата като полезност единствено по себе си.

Но тогава последователно, само че праволинейно, „ самоценни “ се оказва съвсем всичко, което неизбежно води до разлагане в обществото. Защитниците на упадъка в него назовават това „ приемливост “. Които са срещу такава независимост, се дамгосват за ксенофоби, националисти, потисници. И комплицираният, шарен и спорен свят се показва като елементарен, управляем посредством несложни формули.

Накрая еволюционният развой може да има два изхода. Връщане към авторитаризъм като метод за озаптяване на актуалните Морлоки или цялостна деградация на нацията от Елои. Ако авторитаризмът не сработи, също инфектиран от обществения СПИН. С „ Воистину Акбар! “ вместо „ Воистину Воскресс! “

Исторически образец е Древният Рим, през днешния ден следим деградационния развой, напреднал в Съединени американски щати и Европейски Съюз, разрастващ се и у нас. Енергетиката на племето, народа, нацията дефинира неговата витална активност, способността да се опълчи на външните неподходящи фактори. Време е да сработи при българите, още е останало от нея, остарял народ сме ние!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР