Политическият представител на ГЕРБ в това правителство съм аз, заяви

...
Политическият представител на ГЕРБ в това правителство съм аз, заяви
Коментари Харесай

Мария Габриел: Всеки министър е одобрен от мен и акад. Денков

" Политическият представител на ГЕРБ в това държавно управление съм аз ", съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Мария Габриел по време на брифинг в Министерския съвет. Габриел отговори на журналистически въпрос, обвързван с изказването на съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков, който съобщи, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е бил „ подаден като специалист от ГЕРБ “ при съставянето на актуалното постоянно държавно управление. 

Мария Габриел уточни, че диалозите при съставянето на държавното управление са водени сред нея и сегашния министър председател Николай Денков. 

„ Всеки един министър, който е намерил мястото си в това държавно управление, е утвърден от двамата. Много е значимо в такава обстановка да погледнем какво бихме желали да се направи. Днес разбирам доста ясно, че и министърът на вътрешните работи, и аз, и министър председателят акад. Денков демонстрираме нулева приемливост към насилието ", разяснява Габриел. Тя акцентира, че дружно с премиера и вътрешния министър са на мнение, че свършилите добре своята работа служители на реда по време на митингите би трябвало да бъдат поздравени, само че тези, които са надвишили пълномощията си, би трябвало да понесат отговорност.

" И тримата споделяме " не " на каквото и да било принуждение. Ние за това сме правова страна, за това имаме фундаментални правила “, сподели Габриел. 

Вицепремиерът акцентира, че до този миг Министерството на вътрешните работи е посочило „ солидни и безапелационни резултати “ по тематиката за присъединение на страната ни към шенгенското пространство. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР