Политическият ефект от огласяването на СРС-тата с него е, че

...
Политическият ефект от огласяването на СРС-тата с него е, че
Коментари Харесай

СРС-тата разбиха усилията на Радев да се прави на морален ментор

„ Политическият резултат от разгласяването на СРС-тата с него е, че бяха разрушени напъните на президента да се прави на честен наставник и да дефинира кой какъв е, тъй като записите демонстрират, че той е един от тези, които самичък укорява. Подобни практики с практикуване на напън върху комисия и така нататък на всички места по света се смятат за корупционни практики като тези, които Радев обича да цитира. Може ли той да е критик и честен обвинител, щом към този момент има разкрития за персоналното му съпричастие към такива неща?! “ Това написа в разбора на политолога доцент доктор Стойчо Стойчев за Novini.bg.

Стойчев разяснява и проваления избор на съмнение. „ От днешния следващ избор на съмнение против кабинета никой нито завоюва, нито загуби. Това беше просто една проява, един опит, който сподели, че този либерален парламентарен инструмент изцяло е изчерпал своите благоприятни условия за въздействие у нас. Проблемите с безводието в Перник се вземат решение напълно от институциите в изпълнителната власт и хората не позволяват интервенция на политици. Прокуратурата интензивно търси виновниците за злополуката в прилежащия на столицата град “, написа политологът.

И добавя, че политическите партии са останали в периферията при решаването на казуса. „ От една страна ръководещите не обявяват свое присъединяване в тези процеси и го оставят напълно на ведомствата. Опозицията в Народно събрание и отвън него се опита да го политизира, само че не реализира задачите си. Защото хората към този момент не са наивни и са наясно, че няма по какъв начин някои, които цялостен живот са били на партийна ясла и са взели участие интензивно в ръководството, да настояват, че през днешния ден нямат нищо общо със протичащото се и че видите ли, били опция на ръководството, на статуквото! Ми не, те на се опция на нищо, а са част от този модел “, написа Стойчев.

И още: “ По-малките политически играчи нямат никаква изгода от прибързано преустановяване на мандата, тъй като постоянно е под въпрос дали ще съумеят да имат идващ. Големите партии си вършат своите сметки, само че общо, присъщото за неуспехите на вотовете в последните години, е нежеланието на вносителите те в действителност да минат с триумф. Така се случи и в този момент - Българска социалистическа партия не желае да има предварителни парламентарни избори, тъй като там върхушката се занимава с преизбирането на Корнелия Нинова за ръководител на партията на идния им партиен конгрес. Та този избор бе нещо като отчитане на активност. Той не реализира вътрешнопартийни цели, а е обществена загадка голямото разделяне в Българска социалистическа партия. Тази партия в последно време създава единствено вести, с цел да си цялостни фейсбук страницата, както и тази на своята председателка. Но с държанието си Българска социалистическа партия сподели, че политическата система у нас е естествена. Ако те споделят, че моделът е сбъркан, че има проблеми и така нататък и употребяват по тази причина парламентарни принадлежности, то по този начин потвърждават легитимността на системата, каквото и да си приказват. Ние би трябвало да гледаме какво вършат българските политици, а не какво приказват, тъй като по предписание думите се разграничават от делата им.

В страната ни в този момент няма обществено напрежение, да не приказваме, че на някои им се привиждат и миражи за революционна конюнктура. Хората се занимават с неща от своето всекидневие и демонстрират, че политиката не им е проблем. Ако през 90-те години жителите у нас търсеха самун и работа, то в този момент се тревожат за качеството на нещата, за екология, за по-високи заплати и така нататък.Тези статистики демонстрират, че има възстановяване на качеството на живота и хората знаят това.

Онова, от което обществото ни се нуждае, е възприятието за правдивост да спечелва. Хората желаят политици и нелегално забогатели бизнесмени- нарушителите да бъдат осъдени. В това аз виждам и интензивността на новия основен прокурор Иван Гешев. Близо 30 години у българите се образува възприятие за липса на правдивост и отмъщение против такива облаготелствали се тарикати. " /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР