Политическият борд за депутатите на Български възход ще е като

...
Политическият борд за депутатите на Български възход ще е като
Коментари Харесай

Стефан Янев: Кандидат-депутатите на Български възход трябва да имат подкрепа от поне 300 граждани

Политическият ръб за депутатите на " Български напредък " ще е като Горна камара на Народното събрание.

Това изясни в ефира на ​предаването „ Твоят ден” на NOVA NEWS водачът на партията ген. Стефан Янев.

Членове на този ръб, който планува да сътвори партията, ще са от Българската православна черква, Българска академия на науките, БСК, бизнес сдруженията и синдикатите, през които депутатите ще одобряват моралния ангажимент за овакантяване на Народното събрание при загуба на доверие пред борда. Идеята е издигането и попадането в листи да става при самостоятелна поддръжка от 300 български жители за претендента.

" Този ръб, при неговото сформиране, при опцията да бъде съграден и да работи, той би представлявал нещо като Горна камара на Народното събрание от позиция на чисто моралния стожер на това какви хора влизат в Народното събрание и какви задължения те одобряват към този ръб ", изясни Янев.

По думите му бордът ще е надпартиен, а моралността на членовете му ще се дефинира от самите организации, които ги оферират. В момента се изготвят критерии и ще се изпратят писма до организациите, посочи Стефан Янев, само че уточни, че концепцията е това да са одобрени хора, познати в обществото, с кариера, която им разрешава да работят за тази идея.

За идната акция за предварителни избори този ръб мъчно може да бъде основан, уточни Янев. " Той е в дълготрайната визия на партията „ Български възход”, добави той и отхвърли основаването и правилата на борда да са в нарушаване на Конституцията и демократичността. За отзоваването на депутатите от него сподели, че няма да е със наложителен темперамент, а за поканата към църквата, която не се занимава с политика, разясни: " Като честен стожер на обществото ние сме длъжни да ги питаме. Друг е въпросът те какво ще решат”.

" Български напредък " си слага за цели демографската рецесия, грижата за стопанската система и неравенството, както и за администрацията, която би трябвало да бъде изменена да работи на правилото на меритокрацията и мандатността в помощ на българските жители и бизнес. Посочи като значим приоритет и децата на България.

" Газът не е единственият проблем ", уточни още Стефан Янев и добави към него въглищата. " С „ Газпром” наложително би трябвало да се водят договаряния да се обясни ще има ли наказания за тазгодишните неизпълнени количества или не. И да, наложително би трябвало да има диалози за предстоящ контракт, тъй като най-хубавата цена евентуално може да пристигна от там въз основата на това какво има в района като предлагане”.

За обединенията бе безапелационен, че " Български напредък " няма червени линии, тъй като политиката е взаимодествие ".

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР