Политическите субекти са похарчили общо близо 2.2 млн. лева (без

...
Политическите субекти са похарчили общо близо 2.2 млн. лева (без
Коментари Харесай

2.2 млн. лева за медийно отразяване похарчиха участниците в първите 10 дни от предизборната кампания

Политическите субекти са похарчили общо близо 2.2 млн. лв. (без ДДС) за медийно отразяване в първите 10 дни на предизборната акция. Данните са на Институтa за развиване на обществената среда, който в този интервал е наблюдавал договорите, подписани сред участниците и медиите, разгласили информация на интернет страниците си. Доставчиците на медийни услуги имат задължението да разгласяват договорите си с политически субекти в тридневен период след подписването им. Според наредбите на Изборния кодекс договорите могат да бъдат отстранени не по-рано от оповестяване на резултатите от изборите, които са на 4 април.

За съпоставяне в първите дни от предизборната акция за Народното събрание през 2017 година участниците са вложили 1.1 млн. лв. (без ДДС).

До този миг обединението " Воля " -НФСБ е вложила най-вече в акцията си - 694 194 лева (без ДДС). На второ място по направени разноски са ГЕРБ-СДС със 375 184 лева Републиканци за България са трети с разноски в размер на 339 932 лева, като над 60% от тях са за контракти с " Нова телевизия " и БТВ. За посочения интервал контракти с медиите не са сключили девет от записаните участници.

Медиите с най-големи доходи за първите 10 дни от акцията са " Нова телевизия " - 404 456 лева, БТВ - 379 999 лева и ТВ Евроком - 219 899 лева " Нова телевизия " и Би Ти Ви са сключили контракти единствено с три обединения - обединението " Воля " и НФСБ, Републиканци за България и Вътрешна македонска революционна организация. Мониторингът обгръща - 10 малките екрани, 3 радиостанции, 13 вестника и 14 осведомителни уеб сайтове и организации.

Подробни данни в кои медии са вложили участниците в изборите -.

Тенденция, която от института открояват, е, че с цел да доближат до евентуалните си гласоподаватели, от партията с най-вече гласове на последните избори - ГЕРБ залагат на печатни и онлайн медии, за сметка на електронните. " Видно е, че от обединението ГЕРБ-СДС разходват средства за реклама най-вече в интернет и печатни медии. Явно към този миг отразяването в ефирен ефир на интензивността на министър-председателя е задоволително за водене на предизборната акция ", разясняват от Института за развиване на обществената среда.

Следващите данни по тематиката ще са на 25-ти март и 2-ри април.

Колко ще заплати страната за медийни пакети, осигуряващи отразяване на предизборната акция на политическите обединения, които не получават дотация, за идния парламентарен избор на 4 април - можете да прочетете.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР