Политическите сили се надпреварват кой сега ще предложи по-високи наказани

...
Коментари Харесай

Емил Георгиев: Паричните санкции у нас винаги водят до завишен корупционен риск

Политическите сили се надпреварват кой в този момент ще предложи по-високи осъдени или ще приложи други причудливи ограничения с цел да се хареса на гласоподавателите си. Това сподели юрист Емил Георгиев по ТВ 7/8.
Трябва да се направи разбор за какво от години смъртността при нас от ПТП-та не понижава. Има лек тренд надолу, само че за какво не понижава като в Полша, Литва, които са били на нашия хал.

Защо не се учи техният опит, какво са създали тези страни. Най-вероятно налице е сложен метод. Ние сме първенци в Европейски Съюз по смъртни случаи. След нас е Румъния и по-късно стартират други страни, с цел да се стигне до другият първенец-Швеция. Там са 27 смъртни случай на 1 милион.

Много екзотична концепция е пияните водачи да работят в моргите. Не може там да се назначават случайно хора. Не видях какъв брой ще коства на данъкоплатеца какъв брой ще коства, с цел да си изкарват пробационните ограничения по моргите. Има метод да се премисли пробационните ограничения.

Политически виновните не желаят да се вслушват в НПО-та. Защо те са сведени до това да се срещат с пробационния чиновник единствено? Дали той се трансформирал в по-добър човек? Никой не желае да обърне внимание. Паричните наказания у нас постоянно водят до повишен корупционен риск. Възниква интерес да преговаряш в наказващия орган. Джамбазки до толкоз беше виновен, че да се извини.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР