Политическите партии в България реагираха остро на обявеното от Руската

...
Политическите партии в България реагираха остро на обявеното от Руската
Коментари Харесай

Реакции на политиците след обвинението на Русия срещу Христо Грозев

Политическите партии в България реагираха остро на оповестеното от Руската федерация търсене на българския проверяващ публицист Христо Грозев по член от Наказателния кодекс.

Руският дипломат в България да бъде извикан в Министерството на външните работи поради случая с българския жител и публицист Христо Грозев, се упорства в позиция на Политическа партия ГЕРБ. От партията считат, че българските управляващи би трябвало да реагират остро на опита за заплашване и разпра с Христо Грозев и да не подминават случая с безмълвие.

Чрез своите евродепутати ГЕРБ ще запознае ЕНП и европейските ни сътрудници и ще дадат публичност към всички европейски институции.

От „ Продължаваме промяната “ ще предложат в първия работен ден на Народното събрание да бъде изслушан министърът на външните работи в комисията по външна политика, заяви депутатът Даниел Лорер в обществените мрежи

Депутатът от " Демократична България " Божидар Божанов написа още през вчерашния ден, че е изпратил парламентарен въпрос до Министерство на външните работи дали ще извикат посланика на Русия у нас за пояснение за какво Руската федерация търси български публицист. Още повече, че Христо Грозев е личност нон грата в Русия от 2016 година, т.е. няма по какъв начин да е влезнал на съветска територия. В коментар в обществените мрежи Божанов упорства за остра реакция на българските управляващи.

Самият Христо Грозев разяснява в обществените мрежи, че няма визия на какво съображение Кремъл го е присъединил в своя " лист на търсените лица ". От години те ясно демонстрират, че се опасяват от нашата работа и не биха се спрели пред нищо, с цел да я спрат ”, написа проверяващият публицист от уебсайт „ Белингкат “.

Новината за издирването на журналиста Христо Грозев от Москва слага редица въпроси, които директно и индиректно засягат цялото ни общество, показва на собствен ред евродепутатът от ДПС/АЛДЕ Илхан Кючюк:

„ На първо място следва да се запитаме за свободата на словото както на национално, по този начин и на международно равнище. Второ, каква е ролята на страната и прокуратурата в сходна обстановка?

И най-важният въпрос за нас като нация е, имаме ли смелостта да се надигнем против сходно нарушаване на човешките права и свободи и да го заявим гласно пред света? “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР