Политическите партии трябва да бъдат много внимателни в предстоящата предизборна

...
Политическите партии трябва да бъдат много внимателни в предстоящата предизборна
Коментари Харесай

Румен Радев в Пловдив: Партиите да мислят, преди да се напад...

Политическите партии би трябвало да бъдат доста деликатни в идната предизборна акция. Те би трябвало да търсят обединяване към значимите полезности и цели за България. Това сподели президентът Румен Радев при визитата си в ПГ по хранителни технологии и техника в Пловдив.

Според президента партиите не би трябвало да бързат да се атакуват безогледно една друга, защото след това ще се срещнат в Народното събрание и ще бъдат изправени пред най-трудната и значима задача за страната – да сформират държавно управление.

Румен Радев сподели още, че макар усложненията ЦИК и служебният кабинет ще положат всички старания за гарантирането на машинния избор. „ Вярвам, че ще се подхващат всички нужни стъпки да се върне доверието в изборния развой “, съобщи президентът.

Санкциите, които бяха наложени върху български предприемачи по закона " Магнитски ", са казус. С тях се нареждаме до страни като Уганда и това не кореспондира с 10-годишния път към Европейски Съюз, който е извървяла страната ни, сподели Радев.

Няма ясна, нормативна база за страна член на Европейски Съюз или НАТО, попадаща под такива тежки наказания, по какъв начин тъкмо да се работи. Служебното държавно управление обаче е длъжно да предприеме ограничения, които да минимизират финансовите опасности за държавните институции и българските жители, добави Радев.

" Голяма част от решенията, които се взимат на Съвета за сигурност, са точно за честността на изборите ", добави Радев. По думите му този път би трябвало наложително да се излъчи държавно управление.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР