Политически внушения за определен кандидат в деня на балотажа с

...
Политически внушения за определен кандидат в деня на балотажа с
Коментари Харесай

Пишат акт на избран общински съветник от ПП-ДБ за агитация със СМС

Политически внушения за избран претендент в деня на балотажа с изпратен sms. За това общинският консултант от Политическа партия - Демократична България Дончо Бораджиев е застрашен от 2 до 5 хил.лв. санкция, откакто ОИК - Велико Търново одобри за основателна жалбата на ГЕРБ за непозволена пропаганда. 
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 943
Комисията приема, че  " с дейностите си на 05.11.2023г. в 13,45 часа посредством изпращане на sms известие в изборния ден на разположение от община Велико Търново, с което реализират дейности на политически внушения за избран претендент, Дончо Бораджиев е нарушил чл.182, ал.4 от Изборния кодекс, заради което и на съображение чл.480, ал.2 по отношение на чл.182, ал.4 от ИК, следва на лицето да бъде публикуван акт за определяне на административно нарушаване ",  написа в решението на комисията.

ОИК Велико Търново разпорежда на ръководителя си да издаде Акт за определяне на нарушаването, а преписката да се изпрати до административно-наказващия орган - ЦИК, с мнение за налагане на наказването, планувано в чл.480, ал.2 от ИК.

Решението не предстои на обжалване.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР