Политически съветник, роден в Китай, в сряда загуби оспорване си

...
Политически съветник, роден в Китай, в сряда загуби оспорване си
Коментари Харесай

Австралийският върховен съд затвърди законите срещу чужда намеса

Политически консултант, роден в Китай, в сряда загуби оборване си в най-висшия съд в Австралия против закони, забраняващи тайната непозната интервенция във вътрешната политика, оповестява АП.

Джон Ши Шън Джанг също загуби оборване във Върховния съд с единомислещо решение на седем съдии по отношение на валидността на заповедите за претършуване, изпълнени от полицията в дома и офисите му в Сидни предходната година като част от следствие за противозаконна непозната интервенция в интерес на Китай .
 Китай погва непознатите шпиони
Китай погва непознатите шпиони

Нова политика на Пекин

Джанг беше консултант на законодателя на щата Нов Южен Уелс Шаокет Мозелман , чието участие в опозиционната Лейбъристка партия бе прекратено, откакто той също бе обект на полицейски дейности.

Претърсванията през юни 2020 година бяха първото полицейско следствие, което притегли публичното внимание , защото законите за непозната интервенция влязоха в действие през 2018 година и държавното управление ускори финансирането на организациите за сигурност в края на 2019 година, с цел да ги наложи.

Чен Хонг, шеф на Центъра за австралийски проучвания на Източнокитайския университет, написа в Global Times, на китайска комунистическа партия, че Мозелман " за жалост е станал жертва на антикитайската нервност в Австралия ".
 Шпионажът в Австралия бил на по-високи равнища от Студената война
Шпионажът в Австралия бил на по-високи равнища от Студената война

" Атака против суверенитета на Австралия

Джанг, 63-годишен австралийски жител, имигрирал от Китай през 1989 година, изиска от Върховния съд да постанови, че законите за непозната интервенция са невалидни , защото те нарушават свободата му на политическа връзка, заложена в австралийската конституция .

Той също по този начин изиска от съда да анулира заповедите за претършуване и да разпореди конфискуваните или копирани от полицията доказателства да бъдат върнати или унищожени.

В неговото оборване се твърди, че законът за непозната интервенция е недействителен и че заповедта не разпознава тъкмо същността на нарушаванията.

Полицията иззе телефони, компютри и други електронни устройства от Джанг . В заповедите се твърди, че Джанг се е заел с Мозелман " посредством частна група за чат в обществени медии и други конгреси... за реализиране на ползите и политическите цели на задграничен принципал ", китайското държавно управление.
 Британската кралица: Приемаме закони за битка с враждебна непозната активност
Британската кралица: Приемаме закони за битка с враждебна непозната активност

Русия и Китай са главните закани за сигурността на кралството

Част от дейностите са " скрити ", защото включват връзка посредством криптирана частна група за чат в обществени медии, се споделя в ордерите.

Адвокатите на основния прокурор Михаелия Кеш твърдяха в съда, че " прикрито " може да се пояснява като " включващо някакъв детайл на нечисто укриване или загадка ".

Законът трансформира в нелегално присъединяване в дейности от името на " задграничен принципал " при условия, когато обвиненият е " необмислен " във връзка с това дали държанието ще повлияе на политическия или държавния развой или демокрацията в Австралия и дали някоя част от това е " прикрито ".

За закононарушението е планувано оптимално наказване от 15 години затвор .
 Австралия противодейства на непозната интервенция измежду студенти, вижда опасност от Китай
Австралия противодейства на непозната интервенция измежду студенти, вижда опасност от Китай

Разузнаването следи сътрудници на научни проучвания и финансови покупко-продажби с страни

Съдът удостовери обвиняването и отхвърли аргумента на Джанг, че заповедите са невалидни, защото самоличността на задграничния принципал е неразбираема.

Кеш съобщи, че нейното държавно управление в никакъв случай не е било по-твърдо решено да пази австралийците свободни и предпазени от непозната интервенция .

" Правителството приема доста съществено опасността от непозната интервенция и приветства решението на Върховния съд ", сподели тя.

" Ще продължим да подхващаме решителни дейности за въздържане на актове на непозната интервенция , до момента в който опасността се развива, да се пазиме против тях, когато се появят и да съблюдаваме нашите закони ", добави тя.

Австралийската федерална полиция съобщи, че следствието продължава.
 Китай спря икономическия разговор с Австралия, австралийският $ внезапно поевтиня
Китай спря икономическия разговор с Австралия, австралийският $ внезапно поевтиня

През 12-те месеца до март Австралия е изнесла за Китай артикули на стойност 115 милиарда долара
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР