Политически репортери бойкотираха брифинг на правителството във Великобритания вчера, след

...
Политически репортери бойкотираха брифинг на правителството във Великобритания вчера, след
Коментари Харесай

Британски репортери бойкотираха брифинг на кабинета в знак на солидарност

Политически кореспонденти бойкотираха брифинг на държавното управление във Англия през вчерашния ден, откакто екипът на премиера Борис Джонсън опита да забрани на някои медии да участват.

Случката се е разиграла на в резиденцията на " Даунинг стрийт " 10, оповестява в. " Гардиън ". Ден по-късно Лейбъристката партия изиска да се направи публично следствие.

Най-високопоставеният консултант по връзките на Джонсън - Лий Кейн, е опитал да забрани на кореспонденти от в. " Мирър ", the i, HuffPost, PoliticsHome, " Индипендънт " и други да влязат от фоайето в залата, където е трябвало да бъде събитието. Колегите им от Би Би Си, iTV, " Скай нюз ", " Дейли мейл ", " Телеграф ", " Сън ", " Файненшъл таймс ", " Гардиън " и останалите обаче също са напуснали в символ на митинг.

Тактиката на Кейн припомня на тази на американския президент Доналд Тръмп, който също се е опитвал да не позволява на събитията си кореспонденти, чиято работа не му подхожда.

А тази преживелица е следващата за няколко седмици, в които напрежението сред Джонсън и медиите ескалира. Комуникационният му екип е забранил на министри да се появяват в предаването Today на BBC Radio 4, бойкотира " Добро утро, Британия " на iTV и отхвърля появи пред Channel 4 още отпреди изборите. На министрите също по този начин е подредено да не излизат на обяд с политически публицисти.

Обществената Би Би Си се приготвя и за по-остри конфликти, откакто преди изборите Джонсън загатна, че обмисля да анулира лицензионните такси, от които тя се устоя. Другите малките екрани пък бяха недоволни, че обръщението на Джонсън към нацията в деня на Брекзит бе снимано от неговия екип, а не от тях, както е всекидневно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР