Политически престрелки в неделния ден - отзвук от твърденията на

...
Политически престрелки в неделния ден - отзвук от твърденията на
Коментари Харесай

След скандала с покупката на депутати от ИТН - реакции и коментари

Политически престрелки в неделния ден - отзив от изказванията на ръководителя на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов, че Татяна Дончева е предложила 500 000 лева за " покупка " на депутати от партията на Слави Трифонов. Коментарът на Бойко Борисов бе, че в страната има единствено безпорядък, кавги и корупция. Корнелия Нинова дефинира обстановката в страната като политическа полуда. Любомир Каримански от Има Такъв Народ също разяснява.

Бойко Борисов, съобщи, че ГЕРБ няма да допусне да бъде заметен абсурдът към Татяна Дончева, развихрил се след вчерашните изказвания на Тошко Йорданов.

" Заместник-председателят на Народното събрание написа на листче за народен представител по половин милион. По моите сметки им трябваха 30 депутата, с цел да създадат държавно управление. 30 по 500 прави 15 милиона запас. Откъде? ", попита Борисов.

" Аз се чудя по какъв начин този пазител на правото министър Рашков, че си намразих името около него, не се самосезира. Да прати ГДБОП, да прати ДАНС...Радев и министър председателят не се намесиха. Той споделя, че на листче пред камери за народен представител... кой е този народен представител, къде е това листче, къде се случи това. Защо господин Йорданов, който приказва за ГЕРБ, че е мафиотска конструкция, като същински мафиот мълчи дни наред и чак през вчерашния ден споделя за този грамаден рушвет от половин милион за народен представител. ", добави водачът на ГЕРБ.

Борисов попита и за какво мълчат партиите на митинга в лицето на Хаджигенов и Мая Манолова. Каза, че от ГЕРБ ще попитат и кой какъв брой е платил, с цел да бъде свалена защитата на основния прокурор. За следващ път упрекна президента Радев, че се държи като деспот, който нарушава Конституцията, поставяйки ултиматуми на депутатите.

Председателят на бюджетната парламентарна комисия отхвърли пред медиите той да е депутата, на който Татяна Дончева е давала пари, с цел да разцепи парламентарната група на Има Такъв Народ.

Последният човек съм, който се занимава, интересува и би желал с политическо клеветничество в Народното събрание. Но другото е по-важно че аз не мога да отмина с безмълвие обидите и нападките към Ива Митева от страна на Татяна Дончева. Смятам, че са непристойни и считам, че не стана ясно кой е шубрак, тъй като допустимо е храстът да е и тя. Толкова години в политиката и в случай че беше брулена като дърво от вятър и всичко останало, то трябваше да знаем това дърво какво е родило, какво е основало страната. А ние видяхме единствено в годините плевели и шубраци, сподели Любомир Каримански, народен представител от " ИТН ".

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пък назова обстановката в страната политическа полуда на фона на тежко обществено напрежение във всички браншове.

Партиите на митинга се занимават с това кой къде ходил,какво правил и какво пазарувал. Служебни министри вместо да отговорят съответно на тези проблеми, се занимават с партийно строителство, а решенията са лесни, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова разяснява още, че всеки е в правото си да прави политически планове, само че надали е работа на служебни министри да се занимават с това.

Но ще изчакаме още малко да забележим дали ще стане факт, тъй като все още това е единствено неофициална информация. Единствената сериозна позиция беше на премиера Стефан Янев, който сподели, че би подкрепил двамата министри и би дал своя вот за тях, в случай че създадат план. Но да изчакаме до седмица две ще стане ясно. Разбира се, доста е значима позицията на президента, изясни Нинова.

На въпроса дали Българска социалистическа партия биха подкрепили Румен Радев за втори мандат, тя отговори:

Ние към този момент сме изразили такава позиция, тъй че въпросът сега не стои, само че да забележим по какъв начин ще се развият нещата в идващите седмици.

Пред БНР служебният финансов министър Асен Василев съобщи, че до момента в който е министър няма да взе участие в политически поректи, а по-късно ще види дали има съидейници, с които може да създадат неща, с които да оказват помощ на България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР