Политически бизнес обръчи явно раздухват напрежението, за да могат да

...
Политически бизнес обръчи явно раздухват напрежението, за да могат да
Коментари Харесай

Мнения Daily - Три фалшиви новини за конфликта в Добруджа

Политически бизнес обръчи очевидно раздухват напрежението, с цел да могат да строят. Още по тематиката
И още: Съвет за електронни медии да управлява интернет? Меко казано, неприятна идея; Руската политика надменно изпитва границите на вероятното
Развален телефон

Три подправени вести за спора в Добруджа

От коментар на Иван Бедров за " Дойче веле "

Европа забранила на българските притежатели в региона на Калиакра да разорават, залесяват, да основават трайни насаждения, плодови и зеленчукови култури... Това са нелепости. За всичко това са отговорни зелените неправителствени организации, а пък тоталната възбрана за земеделие в района разчиства терена за изследвания за шистов газ... Това са още по-големи нелепости, само че това слушат българите - от медиите, от ръководещите и от опозицията.

Всъщност става дума за решение на Европейския съд поради нарушавания на България. Става дума за ограничавания в една относително дребна зона и за съответни нарушавания на правото на Европейския съюз. Поредицата от подправени вести по тематиката обаче може да обслужи един или различен преходен интерес, може да се употребява за офанзива против един или различен преходен съперник. Но главният резултат от нея е много по-значим – в главите на българите Европа се постанова като нещо неприятно и безсрамно, което не разрешава на хората какво ли не и от което имаме единствено щета, а не изгоди. А това просто не е правилно.

Преди десетина години българското държавно управление е позволило в предпазени зони в региона на Калиакра да се изградят разнообразни обекти, а това е в нарушаване на разпоредбите на Европейски Съюз. После неправителствени организации завеждат дело в Съда на Европейски Съюз и съдът осъжда България – нарушаваш разпоредбите, получаваш присъда. След което стартират договаряния и България договаря с Европейската комисия " да не бъдат премахвани построените досега вятърни генератори, голф игрище, къщи, хотели, вилни селища, инфраструктура в предпазената зона ", само че в подмяна на това да наложи " възбрана за издаването на нови позволения за всякакво строителство на територията ".

Новината заживява личен живот под формата " не разрешават земеделието в цяла крайморска Добруджа ". Започват митинги, блокират се пътища. И всичко наподобява целесъобразно – в случай че някой ти забрани да използваш земята си, несъмнено, че ще протестираш. Да, но не е по този начин – никой не не разрешава нищо на притежателите в крайморска Добруджа. Министерството на околната среда обаче не прави нужното, с цел да обясни недоразумението. Или просто не желае.

Втората подправена вест се подема на драго сърце от най-големите медии – очертаването на картите на предпазените зони по " Натура 2000 " било направено от неправителствени зелени организации – значи те са отговорни. Министърът на околната среда Нено Димов дава всичко от себе си да насочи гнева в тази посока – те са създали по този начин, че да " пазят пилците, а не поминъка на хората ". Както към този момент стана ясно, поминъкът на 99% от притежателите на земи не е обиден.

Третата подправена вест пристигна от главната опозиционна партия - Българска социалистическа партия, която разгласи, че земеделието по цялото Северно Черноморие е неразрешено – да, тъкмо това заяви пресцентърът на партията. Това е неистина. Но употребявайки своите кметове в района, Българска социалистическа партия яхна митингите.

Така пристигнаха подозренията, че напрежението е изкуствено основано, с цел да получат пролонгация околните до ръководещите и до опозицията бизнеси, които желаят да строят в предпазената зона; че министърът на околната среда просто дава шир на антилибералните си настроения и е решил да " смачка " зелените неправителствени организации; че за следващ път някой пробва да настройва българите против Европа.

--------
Цветан Василев прави работата на разкаял се мафиот.
Вътрешен човек

Чака ни редом следствие за КТБ в Съединени американски щати

От коментар на Илиян Василев, енергиен съветник и някогашен дипломат в Русия, в неговия фейсбук профил

Фотограф:
Много са ми забавни реакциите по " опасността " Цветан Василев да се разприказва в Съединени американски щати и от това да има последици. За да няма и капка подозрение - никой в Съединени американски щати не се заблуждава кой и какъв е Василев. И че няма да схванат или няма да потърсят доказателствата за персоналната му отговорност.

Самият Държавен департамент може да предложи да не си скапваме връзките със съдружник и да затвори проблема. Но... тук е огромният проблем. В Съединени американски щати ще се натрупа цялата тази информация, на която тук никой не обръща внимание. Дори да не се трансформира в деяние на изпълнителната власт, в случай че стане медийно притежание и оттова светът научи за случилото се в България, не ги виждам нашите " юнаци ".

Всичко, което стане известно в хода на следствието, на процедура ще дублира тукашния комичен развой, който е форматиран по този начин, че да не даде цялата истина, а единствено тази, която устройва тандема Цацаров-Доган-Пеевски и, несъмнено, Борисов. Някой да се съмнява в истинността на думите на Цветан Василев, че Александър Сталийски в качеството му на " доверено лице " на Бойко Борисов е получавал пари, дялове, участия, привилегии? Това е класическото определение за гранд корупция. Или пък Пеевски и фирмите към Движение за права и свободи? Ето това ние тук, в профилирания съд, който преднамерено бе фиктивен, с цел да има управляемост на правосъдния развой, няма да чуем. Но ще има редом следствие зад океана.

Тази информация няма да бъде единствено в Америка, само че ще стигне и до всички наши съдружници в Европейски Съюз. Контрабанда на цигари, косвено подкрепяне на тероризъм, рейдърство - в това число по отношение на задгранични вложители - къде отиват тези наши самозабравили се политици? Може би ще скочат в Москва да търсят отбрана?

Цветан Василев прави работата на разкаял се или изпаднал в последна потребност мафиот, който се е разговорил. И мафията трепери.

--------------
Ясно се вижда до каква степен е предходна баданарката на политическата надменност.

" Обезкостяване "

Къде ще го носите всичкото това бе, хора?

От коментар на Стефан Миланов за " Клуб

Фотограф:
Всеки път си мисля, че няма към този момент какво да ме изуми като безочливост и всякога като оптимиста си крещя " може, може "... Понеже Народно събрание приело тъкмо в този момент инцидентно, че страната стартира да налива пари и в частните детски градини, тя – шефката на ГЕРБ - Перник, си направила такава. Ама тъй като градежите скъпи и разрешителните, абе – знаете каква бумащина е в цялата страна, за облекчение си я направила в общинската.

Ясно се вижда до каква степен е предходна баданарката на политическата надменност и от кое място надясно са останали едни голи прешлени на обезкостеното държавно... Как пък им е оставила локомотивчето на тия дребни сополанковци великодушната герберка! Не, това не е политически коментар, камо ли пък " бесепарски " или какъвто там ще кажете. Разликата сред четирибуквената формация на Бойко Борисов и останалите е, че ония, които постоянно му се смеят, че бил алитерат, стоят в профил и завистливо цъкат с език. Ако имаха площад, същото щяха да вършат, вервайте ми.

Това елементарно се потвърждава, когато триумвиратът от " тримата шишковци " прояви интерес към някоя личност или организация и им подмятна ъгъл от своето коматче - какъв брой бързо се преориентират. За едни патреоте приказвам... Но да оставим това в този момент.

Искам да ви запитвам: къде ще го носите всичкото това бе, хора? Който каквото може - влачи: от милионите на НДК за европредседателството, различен – суджук и пастърма, който може – терени край Калиакра (опс, тия последните двама май са един и същ). Дето вика един другар духовник – катафалка с теглич няма.

Как спите? К`во е съвестта ти да ти споделя, че въпреки да се казваш Петър или Живко, или Румяна (в съответния случай), крадеш от народа си по този начин, както турчинът не го е щавил. Чак толкоз - до кокал. Няма по какъв начин да е било инак – почтено. Имало е някакви рамки и репери за правда и даже като са съдели българин, сиреч от раята, е трябвало да има различен българин в правосъдното жури. Макар че към този момент не знам това добре ли е за съдения.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР