Политическата отговорност за участието или неучастието на финансовия министър в

...
Политическата отговорност за участието или неучастието на финансовия министър в
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Отговорността за финансовия министър се носи от премира

Политическата отговорност за присъединяване или неучастието на финансовия министър в цялата тази сага се носи от премиер-министъра – той го показва за финансов министър от ръководещото болшинство. Да си я поеме тази отговорност – в случай че преценя, че няма проблем, дано да продължава да си стои финансов министър в неговия кабинет. Наказателната такава, в случай че я има, е работа на други управляващи и те би трябвало да си вземат своите решения
Това коментарът на вицепрезидента Илияна Йотова пред бТВ, след следващата „ порция “ доказателства, които предприемачът Васил Божков разгласява на формалната си страница във „ Фейбсук “.

Йотова разяснява и настоящите тематики, свързани с рецесията след ковид.

Тя предложи да бъде основан стопански и обществен щаб за ръководство на рецесията, който да взема своевременни решения.

„ Икономическата и обществена рецесия чука на вратата ни. Мерките – не споделям, че те са неприятни, само че те са малко, незадоволителни, некоординирани и тъй като в последна сметка би трябвало един доста по-сериозен орган да се занимава с това, което следва в идващите месеци. Идеята е до лятото да имаме цялостна икономическа хронограма какво ще вършим оттук насетне тези месеци, тъй като индикаторите, без значение от уверенията на ръководството, са много тревожни. Вчера излезе една статистика на Европейска комисия, която споделя, че за България ще има 10.6% спад в Брутният вътрешен продукт. Това е може би една от най-големите стойности в целия Европейски Съюз. Макар че нашето Министерство на финансите приказва за 3%, някакви съм привикнала да имам вяра повече на европейските статистики “, сподели Йотова.

По думите ѝ – в последните дни е проличало, че има раздор сред ръководителя на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски и останалите в щаба. Йотова изрази и неразбиране за какво на брифингите се оповестява статистика без, съгласно нея, да се наблюдават трендовете в разпространяването на болестта.

„ Тази статистка демонстрира, че ние не направляваме вируса – когато президентът преди два месеца сподели че ни трябват повече проби, с цел да направляваме тези процеси, беше наименуван с обидни имена от министър-председателя “, добави тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР