Политическата криза заплашваше да прерасне в упадък на институционалната система

...
Политическата криза заплашваше да прерасне в упадък на институционалната система
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Най-важна е промяната в Конституцията

" Политическата рецесия заплашваше да прерасне в крах на институционалната система на страната. Това с общи старания беше преодоляно. Така беше основан кабинетът " Денков-Габриел ", като под напрежение компромис, чиято цел беше да се сътвори опция за възобновяване на парламентарната република макар разликите сред нас. " Това сподели в декларация от името на ПП-ДБ Атанас Атанасов при откриването на новата пленарна сесия на Народното събрание.

Новата парламентарна сесия ще бъде под егидата на идните локални избори. Местните избори ще доведат до изостряне на политическата борба, означи той. " В противоборствата, които ще водим на локалните избори, не би трябвало да забравяме нашата съществена задача. "
-->
По тематиката с конституционните промени Атанасов направи поръчка за привличане на " целия експертен потенциал на страната и гражданското общество да взе участие в смяната ". Промяната в Конституцията ще бъде един от най-важните цели на Народното събрание през тази сесия, акцентира той.

По думите му " през днешния ден българското общество има чувството, че законът не се ползва еднообразно по отношение на всички ".

Общественото внимание беше закрепено върху тематиката за националния празник, само че това не е сърцевината на импортирания законопроект, посочи Атанас Атанасов. Във връзка с празника обаче той уточни като задача " премахването на разграничителните линии в обществото ".

Трябва в най-скоро време да се одобри смяна в законодателството, касаеща работата на КПКОНПИ, сподели Атанасов по отношение на Шенген. Като значими промени той очерта и касаещите системата за сигурност. При приемането на държавния бюджет би трябвало да се реализиран най-малко 2% от Брутният вътрешен продукт за защита, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР