Политическата криза, възникнала във връзка с провеждането на референдума за

...
Политическата криза, възникнала във връзка с провеждането на референдума за
Коментари Харесай

1 млрд. евро е струвала на Испания политическата криза свързана с референдума за независимост на Каталуния


Политическата рецесия, зародила по отношение на провеждането на референдума за самостоятелност на Каталуния е коствала на Испания 1 милиарда евро. Това е декларирал министъра на стопанската система на страната Луис де Гиндос в изявление за локално радио. По думите му, загубите са от закъснение на стопанската система в района вследствие на извършения референдум за самостоятелност на 1 октомври 2017 година

През декември, след извършените в Каталуния районни избори, управляващите в Мадрид предизвестиха за икономическите вреди, които може да нанесе на страната акцията за обособяване на района. Публикуваните в понеделник данни от министерството надвишават даже и най-песимистичните оценки, отбелязва Военновъздушни сили, спирайки се на думите на икономическия министър.

По думите на Гиндос, през четвъртото тримесечие растежът на стопанската система на Каталуния се е забавил от 0, 9% до 0,4 %. „ Преди икономическият растеж в Каталуния беше по-висок в сравнение с цяла Испания. Тя бе един от локомотивите на испанската стопанска система. През четвъртото тримесечие обаче се трансформира в ремарке “.

В резултат на зародилата политическа несигурност над 3 хиляди компании са преместили представителствата си отвън рамките на Каталуния, излиза наяве от данните.

Вместо да разрешат рецесията, декемврийските избори показват тъждество сред последователите и съперниците за независимостта на района, което единствено ускорява опцията за по-нататъшна борба. Сепаратистите получават 70 от 135-те парламентарни места, което им обезпечава опция за образуване на нова администрация, до момента в който огромната секта „ Граждани “ (Ciudadanos), спечелила 25 % от гласовете или 36 мандата твърди за неправда на електоралното законодателство, даващо опция на сепаратистите получаващи парламентарни гласове в дребните обитаеми места да върви напред.

Отстраненият от поста водач на Каталуния Карлес Пучдемон, намиращ се в непринудено заточение в Брюксел оглавява една от партиите, борещи са за обособяване на района. Намиращият се в мадридския затвор негов някогашен заместител Ориол Жункерас оглавява друга.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР