Политическата интрига около избора на управител на БНБ се заплита.

...
Политическата интрига около избора на управител на БНБ се заплита.
Коментари Харесай

Заплита се политическата интрига около избора на управител на БНБ

Политическата конспирация към избора на шеф на Българска народна банка се заплита. " Демократична България " ще поддържа претендента на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров. Според съпредседателя на обединяването Христо Иванов, това е по-правилният метод в поддръжка на ръководещата коалиция. Засега не е ясно зад кого от двамата - Гюров или Каримански, ще застанат от Българска социалистическа партия.



В същото време на председателски съвет, тази заран, в Народното събрание взеха решение да облекчат условията за кворум и гласоподаване. Приели са да анулират практиката от 46-тото Народно заседание при всяко гласоподаване да има 121 души, с цел да има кворум или да бъде признато решение.

Мотивът е, че това не работи, тъй като в този парламент към този момент имало прецеденти с признати законопроекти без нужния брой депутати.

" Ще се върнем към практиката, която е била прилагана до 44-то Народно събрание в това число, а точно, с цел да бъде едно предложение признато, би трябвало да са дали своят вот повече от половината от последно регистрирани или съгласно последната инспекция на кворума ", сподели ръководителят на Народно събрание Никола Минчев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР