Политическа патология! Тази диагноза сложи на властта Томислав Дончев, коментирайки

...
Политическа патология! Тази диагноза сложи на властта Томислав Дончев, коментирайки
Коментари Харесай

ГЕРБ сложи диагноза на властта заради черните списъци

Политическа патология! Тази диагноза постави на властта Томислав Дончев, разяснявайки скандалния законопроект на Асен Василев за правене на национални черни описи с неуместни хора и компании, чието имущество ще може да бъде запорирано единствено по донос.

Проектът за закон на Асен Василев, който планува основаването на черни описи и заледяване на имущество без съд и присъда, няма да види бял свят, отсече пред публицисти в Народното събрание заместник-председателят на ГЕРБ.

Проектозаконът е направен във Финансовото министерство. Според него властта ще брани финансовата и икономическа система с ексклузивен орган, който ще прави наказателни описи без съд и присъда, ще замразява пари и имущества по донос.

Министърът на финансите ще е отпред на специфичния Междуведомствен съвет, който ще изготвя черните описи.

Физическите и юридически лица, за които има данни, че правят една от посочени в закона действия, след инспекция, ще се включват от държавното управление в специфичен Национален лист.

Предвижда се да има и Национален лист на обвързваните лица, където попадат тези, които са съдействали или са обезпечили материална помощ на лицата от Националния лист.

" Това в никакъв случай няма да види бял свят. Първата причина е, че опонира най-малко на няколко члена на Конституцията. Втората причина е, че в пленарна зала има останки от здрав разсъдък и в никакъв случай няма да бъде признат. Това, което повече ме тормози, е степента на самостоятелна и политическа патология, която е родила сходен текст. Начинът на мислене. И в случай че този текст в никакъв случай няма да види бял свят, аз се тормозя какво ще роди на следващия ден този метод на мислене ", разяснява Дончев.

" Аз не знам за опозицията, само че доста представители на ръководещите, в действителност май всички, показват уплах, като разясняват текста. На първо място, този текст значи, че в случай че на следващия ден някой от вас обиди или наскърби Кирил Петков или Асен Василев, на вас могат да ви запорират цялото имущество, безусловно. Ако този текст в никакъв случай няма да види бял свят, аз се тормозя, че този метод на мислене какво ще създаде на следващия ден! „ Врагове на народа? “, съобщи Дончев.

" Смисълът на политиката е битка на хрумвания, а не битка против хората. Защото проумявам тук друго виждане на политиката, по какъв начин да се борим против хора, които не са ни симпатични ", сподели още той.

Според него с този законопроект могат да се репресират освен неуместни съперници, само че и неуместни съдружни сътрудници.

" Когато изчетох за първи път текста, помислих, че това е зле скалъпена смешка. Оказа се, че е истина. Този закон няма по какъв начин да мине. Той нарушава съществени конституционни правила ", безапелационен бе Дончев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР