Полезните мастни киселини Омега-3 се съдържат в много малки количества

...
Полезните мастни киселини Омега-3 се съдържат в много малки количества
Коментари Харесай

За чудната полза на рибата върху здравето

Полезните мастни киселини Омега-3 се съдържат в доста дребни количества в говеждото и пилешкото месо, само че рибата е същински извор. Колкото повече морски блага участват на трапезата и в менюто ви, толкоз по-добре ще се чувствате.

Какво споделя диетологът? Богатата на риби диета може да направи тялото по-чувствително към сигнализатора на глада - лептина. Лептинът е хормон, който контролира апетита. Или по-точно казано възприятието за задоволеност.

Когато сте стигнали фаза на затлъстяване, организмът престава да обръща внимание на предизвестието: " Спри да ядеш, към този момент си се нахранил! ". За да бъде възобновен салдото, се усилва производството на лептин. По-­лесно и незабелязано ще свалите наднормените килограми, в случай че консумирате повече риба. Това е съветът на американски диетолози. Освен това е потвърдена връзката сред намаленото равнище на лептина и намаляването на риска от сърдечни болести.

Какво споделят педиатрите? Децата в фамилии, които постоянно употребяват риба, четири пъти по-малко евентуално е да се разболеят от астма, в сравнение с връстниците им, които рядко ядат морски артикули. Мастните киселини Омега-3 са в действителност всемогъщи. Те имат успокоително деяние върху децата с проблеми с образованието в учебно заведение. Няколко месеца на диета, богата на риба - и палавият и слаб възпитаник ще натрупа отлични оценки в бележника си.

 Риба и Аспержи

Какво споделят геронтолозите? Японски дамите от години държат върха за най-дълга дълготрайност на живота. Феноменът на дългоденствие геронтолозите са склонни да обяснят с вярното хранене, което в продължение на епохи съблюдават японките. Морските ястия са съществени в кулинарията на страната.

Изследователи от френския град Бордо считат, че при възрастните хора, които употребяват морски блага минимум един път седмично, рискът от развиване на старческа деменция, в това число и заболяването на Алцхаймер, понижава с 34%.

Какво е мнението на кардиолозите? Проучване, които е било направено от експерти в медицинския център на ветераните в Сиатъл, Съединени американски щати, откри, че в случай че възрастните хора се хранят с мазна риба най-малко един път седмично, рискът да си отидат от този свят от сърдечен удар се снижава с 44 %.

Какво е мнението на гинеколозите? Преди време датски откриватели направляваха менюто в 8729 бременни дами. Установено бе, че незадоволителна консумация на риба доста усилва риска от прибързано раждане и води до незадоволително тегло на детето при раждане. Ще отбраните вашето дете даже и с дребни количества Омега-3 мастни киселини.

Съветите на невролозите? Някои признаци на хронична отмалялост могат да бъдат отстранени посредством включване в дневния хранителен банкет на риба, за предпочитане по-мазна.

 Плато Риба

Отзивите на психиатрите? Британски доктор открил, че при 88% от пациентите му съвсем изчезнали неприятното настроението, пристъпите на суматоха и меланхолия, незабавно откакто те са изключени от менюто си захар, кофеин, алкохол и наситени мазнини и нараснали приема на плодове, билки и на първо място на сьомга, херинга, тресчица.

А какво установяваха онколозите? Полиненаситените мастни киселини Омега-3, съдържащи се в рибата, са способни на отчасти заличаване на някои типове ракови кафези. Особено изразена е тяхната изгода при попречване на рак на гърдата, рак на простата, рак на белите дробове и рак на дебелото черво.

Ако обичате риба, предлагаме да опитате от нашите предписания за:

- риба на скара;

- рибен пай;

- или осолена риба;

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР