Полезен чипс. Може и да има. Поне много производители се

...
Полезен чипс. Може и да има. Поне много производители се
Коментари Харесай

Зелена светлина: Чипс в полезна опаковка

Полезен чипс. Може и да има. Поне доста производители се пробват да създадат фините картофи по-здравословни. Двама английски фермери взеха решение да възстановят положителната популярност на чипса. Но не става въпрос единствено за вкусовите качества на картофите, а за характерностите на опаковките.

Джон Мейсън, производител на картофи: Защо никой не поставя чипс в биоразградими опаковки? Всякакви артикули се поставят в такива опаковки, само че не и чипс.
Решението на двамата английски фермери е опаковка от целулоза от евкалиптови дървета.
Джон Мейсън, производител на картофи: Много наподобяват елементарните опаковки, само че съставът им е изцяло друг. Направен е от целулозата на евкалипт и e 100% разградим. Дори лепилата, боите - всичко в тази опаковка е от биопродукти.
Звучи екзотично, само че основателите на опаковката твърдят в преимуществата й.
Джон Мейсън, производител на картофи: В домакински компост тази опаковка се разгражда до 26 седмици. С нея може да се натори градината. В промишлени компости, обаче, опаковката се разгражда до 12 седмици. След разграждането могат да бъдат направени нови опаковки или пък да бъдат наторени паркове и публични градини.
Опаковките са двуслойни. Новото предизвикателство пред основателите е да бъде построен още един пласт.
Джон Мейсън, производител на картофи: Трислойните опаковки ще са подобаващи за превозване на огромни дистанции.
Дали бизнес концепцията ще се окаже сполучлива? Времето ще покаже. Със сигурност обаче, нездравословният отпечатък на евкалиптовите пакети върху природата ще е най-малък спрямо добре познатите ни опаковки за чипс.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР