Полево лагерно обучение на артилерийските формирования от Сухопътните войски се

...
Полево лагерно обучение на артилерийските формирования от Сухопътните войски се
Коментари Харесай

Над 580 военни от артилерийските формирования на Сухопътните войски ще участват в полево лагерно обучение

Полево лагерно образование на артилерийските формирования от Сухопътните войски се организира до 20 април на Учебен полигон „ Корен”, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Целта е артилеристите от Сухопътните войски да затвърдят качествата си по обезпечаване на навременна и точна обща и непосредствена огнева поддръжка на маневрените формирования.

Над 580 военнослужещи със 120 бойни и специфични машини от военните формирования в Асеновград, Ямбол, Казанлък, Пловдив, Свобода и Мусачево ще проведат тактически учения с бойни артилерийски стрелби. Тренировката по пукотевица и ръководство на огъня от артилерията на Сухопътните войски ще се организира на 19 април, в края на полевия лагер.

По време на образованието на полигон „ Корен “ ще се организира и тактическо обучение с батальона за ремонт на въоръжението от състава на военно формирование 46 690 - Пловдив, по време на което ще се извършват задания по техническа поддръжка, ремонт на въоръжение, тилова техника и особено техническо обезпечаване на артилерийските формирования от Сухопътните войски.

Началник на лагерния общ брой е полковник Лъчезар Мишев – пълководец на военно формирование 24 490 – Асеновград, а началник на тренировката по пукотевица и ръководство на огъня на артилерията на Сухопътните войски е полковник Петър Кръстанов от Командването на Сухопътните войски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР