Полет над метри е 13-ият филм от поредицата Спортните таланти

...
Полет над метри е 13-ият филм от поредицата Спортните таланти
Коментари Харесай

Очаквайте: Пламена Миткова в поредицата Спортните таланти на България в сряда от 20:00 ч. по БНТ 3

" Полет над метри " е 13-ият филм от поредицата " Спортните гении на България ". Той споделя историята на надарена лекоталетка Пламена Миткова - международна шампионка за девойки в скока на дължина.

Пламена е родена през 2004 година в Пловдив. Спортният й път стартира в художествената гимнастика на 7 години, само че на 11 години трансформира посоката и стартира да тренира лека атлетика в ЛК " Локомотив Пловдив " при треньора Ивайло Русенов. Двамата работят и до през днешния ден, а триумфите им досега са доказателство за положителното им партньорство.

Пламена е международна шампионка за девойки от шампионата в Кали през 2022 година (с 6.66 м) и европейска вицешампионка за девойки от Йерусалим 2023-а (с резултат 6.54 м), само че огромните й цели през тази година са свързани с европейското състезание за дами в Рим през юни и Олимпийските игри в Париж това лято.

Българката към този момент има несъмнено място на европейското, само че от фантазията й за присъединяване на най-престижния състезателен конгрес я разделят едвам 16 см. Нейният персонален резултат е 6.70 м, само че за квота в Париж е нужно достижение от 6.86 м или по-добро.

Тя може да се класира и по ранкинг (най-добрите 32 дами в света ще взе участие във френската столица през лятото), само че доста по-голяма сигурност би й дал скок над норматива.



" Близо сме, само че би трябвало да настроим още малко елементи, с цел да стигнем до Олимпийските игри ", споделя треньорът на Пламена Ивайло Русенов.

" Тя е подготвена физически, с цел да взе участие в Париж. При нея казусът е дали ще може да се оправи душевен ", споделя майка й Мария Миткова.

" Уверена съм, че мога да вземам участие в Париж, това е огромната ми цел през тази година ", прибавя Пламена.



Гледайте по Българска национална телевизия 3 кино лентата " Полет над метри " за един от огромните български гении в леката атлетика - Пламена Миткова, в сряда от 20:00 часа по Българска национална телевизия 3. Автор на продукцията е Бюлент Мюмюнов, режисьор Емил Минков, а оператор Николай Балкански.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР