Поласкан съм. Така коментира пред bTV Николай Малинов новината, че

...
Поласкан съм. Така коментира пред bTV Николай Малинов новината, че
Коментари Харесай

Реакции след „Магнитски”: Малинов – поласкан, други – разбрали от медиите

„ Поласкан съм ". Така разяснява пред bTV Николай Малинов новината, че е в листата със наказания по закона на „ Магнитски “. „ Щом против мен лае Министерството на финансите на Съединени американски щати, съм поласкан, ходя в вярната посока “, сподели той.

Румен Овчаров пък схванал от медиите – „ Никой не ме е уведомил ”, сподели той пред bTV. Иван Генов, който е някогашен основен изпълнителен шеф на АЕЦ „ Козлодуй ” също съобщи, че се е уведомил от медиите за новината

„ Току що научих, че съм в листата, концепция нямам за какво съм в него. Ще запитвам, само че не зная и кого да запитвам ”. Това е била реакцията на Александър Николов – също някогашен началник на АЕЦ „ Козлодуй ”.

По мотив попадането му в листата със глобите по закона „ Магнитски ”, той се усъмни, дали не е тъй като, като зам.-директор на централата е бил срещу сключване на контракт с „ Уестингхаус ” за доставка на нуклеарно гориво преди да е лицензирано.

„ Но тогава пък какво общо има Иван Генов с това ”,  попита той.

Президентът Румен Радев разгласи посредством пресцентъра си, че високо цени поддръжката на стратегическите сътрудници на България Съединени американски щати и Англия в битката с корупцията, принос за което имат наложените наказания на български жители. И приканва българските институции и политици за действителен и непреклонен ангажимент към битката с корупцията и одобряване на върховенството на правото. " Нашето общество чака идващото Народно заседание да се ангажира с антикорупционното законодателство, препоръчано от служебното държавно управление ", посочи той.

Служебното държавно управление държи на върховенството на закона и битката с корупцията в България и регистрира готовността за поддръжка в тази посока от партньорските страни Съединени американски щати и Англия, оповестиха от Министерски съвет.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР