Полагането на клетва от страна на двамата конституционни съдии продължава

...
Полагането на клетва от страна на двамата конституционни съдии продължава
Коментари Харесай

Любен Дилов-син: Логично е Радев да се съпротивлява, властта му се изплъзва! 3г управляваше пряко

Полагането на клетва от страна на двамата конституционни съдии продължава да е необятно обсъждана и коментирана тематика.
Клетвата на новите двама конституционни съдии от квотата на Народното събрание и отводът на президента да участва на церемонията продължава да бъде водеща тематика. Уронва ли това легитимността на новото попълнение магистрати?
Според ГЕРБ с държанието си Радев оказва напън върху Конституционни съд. За опозицията, в лицето на „ ИТН “, изборът на новите двама е „ циничен и аморален “.
Новоизбраният парламентарен арбитър Десислава Атанасова беше предпазена от своя към този момент някогашен сътрудник, депутатът Любен Дилов-син. По неговите думи тя е верен избор за поста, а на критиците конституционалисти отговори: „ Те желаят Конституционният съд да бъде тази кула от слонова кост, в която едни хора се занимават единствено с университетски проблеми. А в действителност с опцията много повече хора да сезират Конституционния съд по съответни каузи, той се връща доста повече в действителния живот. Според мен Деси Атанасова е извънредно потребна в този състав и ще забележим в действителност забавни решения. “
Любен-Дилов наследник е безапелационен – въпреки че президентът Румен Радев отсъства на церемонията по встъпването в служба, клетвата на новите конституционни съдии е законна и няма по какъв начин да бъде оспорена.
„ Ние му дадохме тази опция, той три години управляваше непосредствено, директно с власт, която никой различен в българската история нямаше, каквато имаше той. И сега, когато тези властови запаси му се изплъзват, разумно е той да се съпротивлява “, сподели още по „ България Он Еър “ Любен Дилов – наследник.
Според депутата от Има Такъв Народ Ивайло Вълчев, изказванията на Делян Пеевски за предстоящ политически план на Румен Радев са спекулативни хипотези, които да доведат до импийчмънт.
„ Процедура по импийчмънт, звучи ми много екзотично, въпреки че, почтено казано, в този парламент, където хрумванията идват през днешния ден, а на следващия ден към този момент се трансформират в решения, се нагледахме. Не е от през вчерашния ден или през днешния ден желанието на ръководещата сглобка да измъкне колкото се може повече неща от ръцете на президентската институция и от нейното въздействие “, разяснява Вълчев.
Опозицията в Народното събрание – „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, както и президентът, сезираха Конституционен съд за избора на новопостъпилите съдии. Няма период, в който институцията би трябвало да се произнесе по импортираните тъжби.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР