Полагаме продължителни усилия да приобщим всички деца и ученици към

...
Полагаме продължителни усилия да приобщим всички деца и ученици към
Коментари Харесай

Вълчев: Най-важната ни задача е децата да не напускат училище

Полагаме продължителни старания да приобщим всички деца и възпитаници към системата на образованието. Имаме потребност от диалозите с вас. С тези думи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев се обърна към учителите по време на срещата с педагогическите експерти от община Костенец, която се състоя в Средното учебно заведение " Неофит Рилски " в Костенец. Това заяви пресцентърът на МОН.

Министър Вълчев е показал, че една от най-важните цели е да се понижи процентът на отпаднали от системата на образованието деца и възпитаници, да се положат старания децата да останат по-дълго в учебно заведение, с цел да се понижи неграмотността.

Много е значимо всички възпитаници да придобият познания и умения, с цел да са конкурентоспособни, е споделил министър Вълчев. Той е отбелязал, че през днешния ден всички просветителни системи по-трудно стимулират децата за учене в сравнение с преди. Според него учителите би трябвало да предизвикат интереса на учениците към познание, да бъдат изобретателни и да ползват новаторски подходи в образователния развой, да търсят благоприятни условия да усъвършенстват процеса на образованието, при които учебниците не са наложителни.

Министърът е призовал учителите да приготвят изпитните материали по сходство на тези от PISA, с цел да се оправят по-добре учениците с тях. Необходима е смяна освен на изпитните формати, само че и на методите на преподаване. Трябва смяна във фокуса на работа. Всяко учебно заведение е друго и вие би трябвало да си намерите вашите рецепта, е споделил министър Вълчев.

По думите му решението за увеличение на възнагражденията на преподавателите е вследствие на убеждението на държавното управление, че стимулираните и положителни учители са най-важният фактор за възстановяване на резултатите и за справяне с провокациите, пред които е изправена просветителната система. Министърът е отбелязал, че страната и обществото ще чакат повече от тях.

На срещата са били показани и опциите за присъединяване в плановете, които стартира Министерството на образованието и науката - " Подкрепа за триумф ", " Активно приобщаване в системата на предучилищното обучение " и " Образование за утрешния ден ".

Министър Красимир Вълчев се е срещнал и с представители на просветителната общественост в Долна баня и в община Ихтиман.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР