Полагаме огромни грижи за отговорното и прозрачно производство на собствените

...
Полагаме огромни грижи за отговорното и прозрачно производство на собствените
Коментари Харесай

Kaufland гарантира устойчивото производство на собствените си текстилни марки чрез Глобалния стандарт за органичен текстил

„ Полагаме големи грижи за виновното и транспарантно произвеждане на личните ни артикули. Нашето схващане е, че да отговаряш на строгите условия на интернационалния стандарт GOTS не е отговорност само на доставчиците, по тази причина държим ние също да бъдем сертифицирани “, разяснява Георги Стоилов , шеф направление „ Нехранителни артикули “ в Kaufland България.
Предимствата на Глобалния стандарт за органически текстил GOTS
GOTS е водещият в международен мащаб стандарт, който подсигурява устойчивото произвеждане на текстил – от добива на биологично създадени естествени първични материали, през екологично и обществено отговорно произвеждане, до транспарантно обозначаване. Един артикул може да носи „ GOTS органически етикет “ единствено в случай че е създаден от най-малко 95% естествено отгледани органични нишки, а с цел да има печата на GOTS „ Произведено от… “, се изискват най-малко 70%.
Памукът за личните текстилни марки на Kaufland се култивира органично, което значи, че се поддържа по-ниска консумация на вода спрямо стандартните способи, преработва се без потреблението на нездравословни за околната среда химикали – без изкуствени торове, химически дефолианти и хлор. За да се подсигурява цялостното сходство с критериите, стандартът се основава на двойна система за надзор – посредством инспекции на място при индустриалния развой, както и регулярни разбори.
Ангажиментът на Kaufland
Сертификатът GOTS е част от серия ограничения в тактиката за резистентен текстил на Kaufland. Като компания с отговорно и поредно отношение към обществото и околната среда Kaufland се включи в световната акция Greenpeace-Detox на интернационалната организация Greenpeace, с която поддържа избягването на рискови химикали и спазването на значимите екологични и обществени стандарти на индустриалните условия.
В допълнение Kaufland сертифицира личния си текстил и по стандарти като Ökotex** и преобразува опаковките на личните си текстилни артикули от пластмаса в картон.
Повече информация за устойчивото произвеждане на личния текстил на Kaufland можете да намерите тук: kaufland.bg/gots .
*Стандартът GOTS (Глобалния стандарт за органически текстил) e международно приет стандарт, който подсигурява стабилно произвеждане на текстил – от добива на биологично създадени естествени първични материали, през екологично и обществено отговорно произвеждане, до транспарантното обозначаване.
**Стандарт Ökotex 100 : Глобален стандарт за без значение тестване и узаконяване на текстилни артикули, който подсигурява, че всички елементи на продукта дават отговор на условията и критериите, които са сложени: текстил, копчета, етикети, употребявани цветове, конци, ципове.
За Kaufland
Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 година. Веригата има 59 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със междинна комерсиална повърхност от 3200 кв.м. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР