Покушението върху дъщерята на Александър Дугин - Дария, е поръчково

...
Покушението върху дъщерята на Александър Дугин - Дария, е поръчково
Коментари Харесай

Русия: Убийството на Дария е поръчково, планирано е предварително

Покушението върху дъщерята на Александър Дугин - Дария, е поръчково и е планувано авансово. Това заключи съветската прокуратура след съдбовния случай. Все отново се работи върху всички версии, в това число за техническа неточност в колата. 

Съветникът на украинския президент Михаил Подоляк отхвърли вероятността Киев да е забъркан във взривяването на автомобила, в който почина съветската журналистка и политолог.

„ Подчертавам, че Украйна несъмнено няма отношение към това “, цитира думите му украинското електронно издание „ Лига “. Дъщерята на приближения на съветския президент Владимир Путин Александър Дугин – Даря, беше убита тази нощ, откакто автомобилът, който е карала, се взриви.

Преди да загине, Даря е била на фестивала " Традиция "  в Московска област. Автомобилът е бил паркиран на паркинга и за никого не е било мъчно да стигне до него, съобщиха служители на правоохранителните органи. Предполага се, че незнайни лица са заложили взривното устройство в колата.

" Имаше доста посетители на фестивала, хората паркираха коли отляво и отдясно по Звенигородското шосе, където се намира имението Захарово. Имаше и паркинг, който на процедура беше ангажиран от коли. Джипът, с който Даря Дугина напусна събитието, също беше паркиран там.

На входа на паркинга не е имало никаква инспекция, тъй че взривните материали са могли да бъдат сложени на всички места и на всекиго, което и се е случило ", изясни събеседникът на организацията.

Органите на реда оповестиха, че на входа на имението е имало звено на пътна полиция и чиновници на пътна полиция са регулирали придвижването. Рамки за инспекция са били ситуирана директно на входа на събитието.

На 20 август вечерта в автомобил Toyota Land Cruiser, пътуващ край село Болшие Вяземи, Московска област, се задейства поставеното взривно устройство и автомобилът избухва. Установено е, че то е било сложено под долната част на автомобила от страната на водача. Дария Дугина, която е карала автомобила, е загинала на място. По случая с убийството е формирано наказателно дело, което ще бъде разследвано от централния уред на Следствения комитет на Руската федерация.

Версията за украинска следа в случая беше стартирана в неделя от ръководителя на Донецката национална република Денис Пушилин, както и от члена на съвета на военно-гражданската администрация на Запорожка област Владимир Рогов.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че в случай че способените органи потвърдят версията, че Даря Дугина е била убита от украинци, тогава става въпрос за " провеждана от Киев политика на държавен тероризъм ".

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР