Покупката на имот на зелено“, както всяка друга инвестиция, може

...
Покупката на имот на зелено“, както всяка друга инвестиция, може
Коментари Харесай

Заслужава ли си да купите имот „на зелено“

Покупката на парцел „ на зелено “, както всяка друга инвестиция, може да се окаже или положително решение, или да се трансформира в риск. Тя се реализира преди парцелът да бъде издигнат напълно или до момента в който още е в план, като през днешния ден от ден на ден купувачи откриват преимущества в този тип покупка.
 
Предимства на покупката „ на зелено “
 
За огромна част от купувачите водещото желание при покупката на жилище е подбудено от неговата стойност. Особено в настоящата пазарна и икономическа обстановка, клиентите търсят оптимално положително съответствие сред цена и качество на парцелът, който ще се трансформира в техния нов дом, показват специалистите от Адрес. Не единствено - за мнозина новото строителство е по-предпочитан вид, главно заради високото качество на новопостроените здания и употребяваните в процеса материали, положителните условия за покупка и опцията да бъдат първи притежатели на жилището.

Ето някои от главните преимущества на покупката на недвижимо имущество „ на зелено “.

Ниска продажна цена
 
Несъмнено можем да определим парцелите, които се продават „ на зелено “ като по-изгодни от останалите, предлагащи се на имотния пазар. Този вид планове имат по-ниска продажна цена, преди всичко заради незавършеността си и „ риска “ за купувача - клиентът не придобива парцел, подготвен за непосредствено нанасяне, а му се постанова да изчака избрания за строителство интервал. Колкото по-надежден и потвърден във времето е вложителят, толкоз по-малко опасности крие покупката на такова жилище, до момента в който общата му стойност за вас като покупател се резервира по-ниска.
 
Независимо дали става въпрос за закупуването на жилище в развой на създаване с капиталова цел или за персонално прилагане, е значимо да отчетете покачването на неговата стойност във времето. След сдобиването на постройката с Акт 16, парцелът може да повиши своята стойност доста.
Наличие на избор

Купувачи горят с жилища, купени " на зелено "

Водещо преимущество при покупката на парцел в развой на създаване е изборът, който ви се дава като покупател. Когато търсите жилище във към този момент издигната постройка, ще се сблъскате с компликацията да откриете такова, което дава отговор на всички ваши критерии - етаж, систематизиране, ревю и други. Сделката с парцел „ на зелено “ ви дава опцията да изберете съвсем всичко в бъдещия си дом, в това число и изработката на някои характерни промени в жилището.
Гъвкави схеми за заплащане
 
При реализирането на договорка за подобен вид парцел, клиентът заплаща авансово, само че поетапно (в рамките на избрания за строителство период) неговата стойност. Първото заплащане нормално се реализира при сключване на прелиминарен контракт, а последващите при придобиване на Акт 14, Акт 15 и Акт 16. Все повече вложители обаче оферират още по-гъвкави схеми, с които д0а улеснят купувачите в процеса.
Пестене от довършителни действия
 
 istock istock
При покупката на подобен вид жилище, вие имате опцията да уговорите с компанията строител всевъзможни спомагателни довършителни поправки, които са нужни за вас, с цел да се чувствате удобно в новия си дом. Това ще ви спести избрани разноски, а от вас ще се изисква само обзавеждането на парцела по отношение на вашите персонални желания и усет.

Недостатъци на покупката „ на зелено “
 
Както всяка инвестиция, и тази в недвижимо имущество, в частност в недостроен парцел, може да се окаже рискова. Няколко са главните аргументи. На първо място съществува прочут риск от пораждане на проблеми с финансирането на градежа, което може да докара до неспособност за неговото довеждане докрай. Забавянето на процеса по довеждане докрай на постройката е различен рисков аспект, като нормално това се случва в случай че вложителят не е финансово гарантиран и разчита главно на приходите от предварителните продажби.

Как да избегнем рисковете?
 
Потенциалният риск при покупката на жилище, част от план в развой на създаване, може да бъде минимизиран посредством изследване на вложителя и подизпълнителите на плана. Проучете тяхното портфолио и история, и потърсете подпомагане от способен брокер, който да ви спомага в процеса.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР