Покупка или живот под наем? Младежите обръщат тенденциятаМладите поколения са

...
Покупка или живот под наем? Младежите обръщат тенденциятаМладите поколения са
Коментари Харесай

Вечерни новини: Българският износ падна до едноцифрено число; Закон за електромобилите

Покупка или живот чартърен? Младежите обръщат наклонността
Младите генерации са по-склонни да живеят чартърен вместо да купят личен парцел. До този извод стигат анализаторите на една от водещите консултантски компании Colliers International в последния си отчет за пазара на жилища в Централна и Източна Европа.

Според отчета на компанията урбанизацията, дефицитът на жилища и разрастващата се междинна класа са главните мотори на пазара на жилища в района.
Биткойн трансферира $30 хиляди за първи път от юни 2022 година
Биткойн трансферира основното психическо равнище от 30 000 $, до момента в който вложителите чакат данните за инфлацията в Съединени американски щати по-късно тази седмица. Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация се увеличи със 7% за миналите 24 часа до 30 193.25 $ за брой. Това е най-високото ѝ равнище от юни 2022 година, или от 10 месеца насам.
Dundee доби съвсем рекордно количество злато от „ Ада тепе “
Двете златни мини на канадската Dundee Precious Metals в България ѝ подсигуряваха стабилен старт на новата година. За първото тримесечие на 2023 година от „ Челопеч “ и „ Ада тепе “ са регистрирани резултати в синхрон с насоките на компанията за размера от рандеман на злато. В същото време производството на мед е малко под проекта на Dundee заради по-ниското наличие на метала в модифицираната руда.
Растежът на българския експорт падна до едноцифрено число
Българският експорт се върна към едноцифрения растеж през февруари, откакто през изминалите две години статистиката отчиташе големи скокове. Те бяха движени от високата инфлация, обхванала целия свят, и от постпандемичното възобновяване.
Служебният кабинет готви закон за поощряване на електрическите автомобили
Служебното държавно управление приготвя Закон за поощряване на електрическата подвижност, чиято съществена цел ще бъде да форсира електрификацията на автомобилния превоз в страната. Идеята е да подтиква разширението на инфраструктурата и слагане на повече зарядни станции. За задачата Министерство на нововъведенията и растежа организира предварителна социална консултация, тъй че всички заинтригувани страни да създадат оферти.
Българската компания зад „ Осинови кошер “ се разраства в Румъния
Българската компания зад платформата „ Истински мед “ и самодейността „ Осинови кошер “ – „ Бии Смарт Текнолоджис “ –  излиза от рамките на родината и се разраства в Румъния. С усилена работа през последните няколко месеца българското сдружение, което се търгува на пазара BEAM на Българската фондова борса, към този момент печели първите си клиенти в северната ни съседка.
Срещу политиката на Европейски Съюз: Унгария контракти още газ от „ Газпром “
Унгария се контракти с „ Газпром “ да резервира опцията за спомагателни доставки на газ тази година – в допълнение към количествата, изпратени по съществуващото дълготрайно съглашение. Това съобщи унгарският външен министър Петер Сиярто, който дойде в Москва през днешния ден, с цел да разиска с Русия енергийните въпроси. Това е едно от редките визити на държавни представители на страни от Европейския съюз и акцентира нежеланието на Будапеща да бъде част от позицията на Блока срещу руската инвазия в Украйна.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР