Покрай темата на седмицата – отстраняването от поста на Иван

...
Покрай темата на седмицата – отстраняването от поста на Иван
Коментари Харесай

Задкулисие в Narod.bg: Корнелия натискала Гешев да арестува Кирил Добрев и Моника Станишева?

Покрай тематиката на седмицата – отстраняването от поста на Иван Гешев, лъсна следващото задкулисие и интервенция в правосъдната система с двама основни герои – досегашният обвинител №1 и Корнелия Нинова.

По-рано през днешния ден пристигна новината, че социалистите упрекват някогашния правосъден министър от Българска социалистическа партия Крум Зарков в спекулация за 2 млн. лв. с публичната поръчка за доставка на газьол за потребностите на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “. Нинова даже се закани, че ще алармира прокуратурата и европейските институции за схемата.

Източник на Narod.bg, обаче, разтълкува сюжета и невидимите щения на Корнелия, които стоят зад акцията – почистване на сметки и премахване на неуместни нея фигури в лявото политическо пространство.

Атаката

Наш човек от държавното обвиняване изясни цялата подмолна игра на Нинова с загадка среща сред несменяемата лидерка на Българска социалистическа партия и Иван Гешев, на която баш социалистката безогледно поискала ареста на своите най-големи врагове с партиен билет – Кирил Добрев и Моника Станишева.

Безпрецедентната акция на прокуратурата трябвало да бъде подплатена с обвиняване – търговия с въздействие, като при Моника търсеният резултат бил удар по брачна половинка й – досегашният началник на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, настойчиво спряган като претендент за водач на Българска социалистическа партия.

Реклама

Секретната спявка на Нинов и Гешев е извършена на 15 май –деня, когато тогавашният основен прокурор демонстративно скъса оставката си и даде поръчка, че ще довърши седемгодишния си мандат, който завършва в края на 2026 година

След изненадващата конференция обвинител №1 се видял с Корнелия, която непосредствено декларирала, че Българска социалистическа партия няма да поддържа новия кабинет на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, които се обрисуваха Иван Гешев очерта като собствен главен зложелател, наречен „ политически отпадък “, за което и бе изчегъртан от поста за накърняване имиджа на правосъдната власт.

След извадения от ръкава коз, че Българска социалистическа партия ще е срещу държавното управление, Корнелия непосредствено поискала против това Иван Гешев да се засилва и арестува Кирил Добрев и Моника Станишева за търговия с въздействие, твърди добре осведоменият източник на Narod.bg.

Връзката на Кирил Добрев с това обвиняване минавала през негови компании, търгуващи с точно с газьол, изясни осведоменият с драмата.

Схемата, обаче, протича заради обстоятелството, че Иван Гешев имал ченгесарския табиет да записва скрито всичките си диалози. Затова и догатките са, че неприемливата политическа преса на Корнелия също попада най-малко като аудио, което, в случай че бъде оповестено, ще осветли по какъв начин действа симбиозата сред Темида и политически мощните на деня, разяснява информаторът от средите на прокуратурата.

Според мълвата в края на дискредитиращия и двамата диалог Иван Гешев с половин уста заречен, че ще направи каквото би трябвало по „ молбата “ на Корнелия Нинова, само че всички знаем, че резултатът е нулев.

Въпреки това откакто се прибрала в централата на „ Позитано “ пребоядисаната седесарка побързала да се похвали пред хората от доближения си кръг, че, да, Българска социалистическа партия няма да поддържа постоянния кабинет, а в подмяна ще получи на тепсия главите на безконечния си критик Кирил Добрев и на брачната половинка на съперника за лидерския пост в Столетницата Сергей Станишев – Моника.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР