Покрай общата паника с епидемията хората започнаха да се плашат

...
Покрай общата паника с епидемията хората започнаха да се плашат
Коментари Харесай

Спокойно - котето и кучето няма да ви заразят

Покрай общата суматоха с епидемията хората започнаха да се плашат дали може да стане зараза и посредством домашните им любимци.А те участват в доста фамилии. Ето коментирати на експертите.

" Кучетата и котките боледуват от коронавирусни инфекции, само че те се разграничават от тези при индивида и би трябвало да бъдат разграничавани.

От коронавирусни инфекции могат да боледуват бозайници и птици. Но при съвсем всеки тип причинителят е характерен и друг.

При кучетата има и различен тип заболяване. Това е по този начин наречената кучешка кашлица, която протича със сходна симптоматика - мощно изразена кашлица и респираторни проблеми.

Само че тя е породена от напълно различен тип извършител - Кучешки параинфлуенца вирус (CPi) и най-често протича смесено с бактериална зараза (Bordetella bronchiseptica).

Тук още веднъж става дума за 2 разнообразни болести, които няма по какъв начин да бъдат пренесени от животно на човек, настояват ветеринарни лекари.

На процедура кучето и котката не могат да се заразят с новия човешки ковид.

. Следователно и човек няма по какъв начин да се болести с кучешки или котешки ковид. Коронавирусните инфекции при кучето и котката са известни от много години и до момента няма случай на инфектирани хора с този тип причинители. За тях даже има ваксини ", допълват ветеринарните експерти...
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР